İsrail Lübnan'a saldırdı 'OHAL ilan edildi' Savaş bölgeye yayıldı

İsrail Lübnan'a saldırdı 'OHAL ilan edildi' Savaş bölgeye yayıldı

Orta Doğu'da savaş bölgeye yayıldı. İsrail 48 saatlik olağanüstü hal ilan ederken, Lübnan'a karşı saldırıya geçti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah’ın İsrail’e geniş çaplı bir saldırı hazırlığı içinde olduğunu duyurdu. Hagari, Lübnan’ın güneyinden İsrail topraklarına füze ve roketlerle saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, bu durum üzerine İsrail’de sirenlerin devreye girdiğini açıkladı.

Hagari, Hizbullah’ın büyük ölçekli bir saldırı hazırlığında olduğunu ifade ederek, İsrail ordusunun bu hedefleri vurmaya başladığını vurguladı. İsrail Ordu Radyosu’nun aktardığına göre, İsrail savaş uçakları Lübnan’ın güneyinde 40 hedefi vurdu.

269683.jpg

HİZBULLAH DÜN SALDIRIYA GEÇTİ

Hizbullah, dün akşam iki kamikaze insansız hava aracıyla İsrail’in güney sınırındaki askeri bölgeleri hedef aldığını duyurmuştu. Hizbullah ayrıca, İsrail’in kuzeyinde 10 ayrı noktayı hedef aldığını belirtti.

Hizbullah, Beyrut’ta komutanlarından Fuad Şükür’e düzenlenen suikaste misilleme olarak İsrail’e saldırı başlattığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “İslami Direniş Hareketi mücahitleri, Büyük Komutan Fuad Şükür’e düzenlenen suikaste karşılık olarak çok sayıda insansız hava aracıyla İsrail’e hava saldırısı düzenledi,” denildi.

israil-hamas-savasinda-3-gun-dakika-dakika-yasananlar-ltlo.jpg

İsrail, Lübnan’a yönelik saldırıları başlatırken, Hizbullah’ın İsrail’in kuzey bölgelerine füze ve roketli saldırılar düzenlediği bildirildi. İsrail’in kuzeyindeki Celile bölgesinde sirenler çalmaya başladı ve bölge halkına sığınaklara gitmeleri çağrısı yapıldı.

48 SAATLİK OHAL İLAN EDİLDİ

İsrail güvenlik kabinesi, İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik saldırılarını değerlendirmek üzere toplandı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, iç cephedeki durum nedeniyle 48 saat olağanüstü hal ilan etti. İsrail Başbakanlığı, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant’ın özel korunaklı ofislerinde çekilmiş bir fotoğrafını yayımladı. Ayrıca, İsrail’in ABD makamlarını Lübnan’a saldırı öncesinde bilgilendirdiği ve ABD ile tam koordinasyon içinde hareket ettiği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.