İstanbul depreminin tarihi erkene çekildi! Deprem uzmanı korkutan haberi verdi

İstanbul depreminin tarihi erkene çekildi! Deprem uzmanı korkutan haberi verdi

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından hazırlanan risk raporuna göre, 1,3 milyon konut hala tehlike altında. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Zeki Hasgür, "Bursa'da bir deprem meydana gelirse, İstanbul’un alarmda olması gerekir" diyerek uyarıda bulundu.

Uzun bir süredir vatandaşları korkutan büyük Marmara Depremi, özellikle İstanbul’da yaşayanları endişelendiriyor. Binaların dayanıklılığı ve afet sonrası toplanma alanlarının yetersizliği gibi konular tartışılırken, İstanbul Planlama Ajansı, önemli bir uyarı raporu geldi.

bu-sese-kulak-verin-istanbulun-deprem-raporunda-korkunc-tablo-axbz.webp

İSTANBUL ÇOK BÜYÜK RİSK ALTINDA

Habertürk'ün aktardığı raporda, Marmara Depremleri'nden sonra geçen 25 yıllık süreçte İstanbul'un mevcut durumu ele alınıyor. Raporda, İstanbul'da 7,5 büyüklüğündeki bir depremin, yapıların yüzde 20'sine ağır hasar vereceği öngörülüyor.

Yıllar içinde kentsel dönüşümle yenilenen konut sayısında artış olsa da, mevcut yapı stoğu nedeniyle İstanbul'un halen büyük bir risk altında olduğu belirtiliyor. Şehirdeki yapıların üçte ikisinin 2000 yılı öncesinde inşa edildiği, 6,8 milyon konuttan yaklaşık 1,3 milyonunun risk taşıdığı ve 1999 depreminden sonra dönüşmesi gereken konutların sadece dörtte birinin yenilenebildiği raporda yer alıyor.

1724326.jpg

BURSA'DAKİ DEPREM İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER

Haber Global'e konuşan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Zeki Hasgür, Güney Marmara’da, özellikle Bursa ve Gemlik'te olabilecek bir depremin İstanbul'u da etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Hasgür, "Bursa'da bir deprem olursa, İstanbul dikkatli olmalı" diyerek uyarıda bulundu. Hasgür, Kuzey Anadolu Fayı'nın Güney Marmara segmentinde yer alan Bursa bölgesinde büyük depremlerin beklenmesinin doğal olduğunu ve Doğu Anadolu Fayı'ndaki ardışık büyük depremlerin, Anadolu Levhası'nın batıya doğru hareket etmesine neden olarak Bursa ve İstanbul'daki deprem riskini artırabileceğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.