İstanbul'da 2-3 bin saatli bomba gibi bina var! Küçükçekmece’deki bina faciası sonrasında uzman uyardı

İstanbul'da 2-3 bin saatli bomba gibi bina var! Küçükçekmece’deki bina faciası sonrasında uzman uyardı

Küçükçekmece'de 3 katlı bir binanın çökmesinin ardından uzman isim acı receteyi açıkladı.

İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Çökme sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Olay, Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi'nde 08.40 sıralarında meydana geldi. Binanın aniden çökmesi üzerine ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve arama kurtarma ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı çalışmalarda 8 kişi yaralı olarak enkazdan kurtarılırken, 1 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

bina-cokmesi.webp

BİNA DEPREM YÖNETMELİKLERİNE UYGUN DEĞİLDİ

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, çöken binanın 1988 yılında yapıldığını ve 3 deprem yönetmeliğine de (1998, 2007 ve 2018) uygun olmadığını söyledi. Prof. Dr. Altan, binanın bu yönetmeliklere göre kontrol edilip edilmediğinin ve dayanıklılığının araştırılması gerektiğini vurguladı.

62325-1.jpg

2000 YILI ÖNCESİ YAPILAR TEK TEK KONTROL EDİLMELİ

Prof. Dr. Altan, 2000 yılı öncesi tüm binaların tek tek kontrol edilmesi gerektiğini, çürük olanların yıkılması ve sağlam olanlara ise gerekli belgelerin verilmesi gerektiğini belirtti. Altan, İstanbul'da bu tür riskli binaların sayısının 2 bin ile 3 bin arasında olduğunu ve bunların "saatli bomba" gibi tehlike arz ettiğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.