İstanbul’da trafik çilesi sona erecek ‘İBB kolları sıvadı’

İstanbul’da trafik çilesi sona erecek ‘İBB kolları sıvadı’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmen düğmeye bastı. Trafik sorununu çözecek proje devreye sokuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim öncesinde haberini verdiği büyük taşınma projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bölge halkının merakla beklediği gelişmeyi Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel duyurdu.

1970 yılından bu yana İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki İçerenköy'de faaliyet gösteren meyve ve sebze halinin, artan trafik ve çevre kirliliği gibi sorunlara neden olması nedeniyle sıklıkla şikayet ediliyordu.

aw255651-02.jpg

Bu sorunları çözmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi, halin Tuzla'ya taşınması için hazırladığı projeyi hayata geçirdi. Proje çerçevesinde, İçerenköy'deki 54 yıllık halin yeni yeri Aydınlı’daki 460 bin metrekarelik araziye kurulacak mega kompleks olacak.

BİNANIN YÜZDE 90'I TAMAMLANDI

Tuzla’daki yeni hal alanında, 236 bin metrekare kapalı alan bulunacak ve hal binasının yüzde 90'ı tamamlandığı kaydedildi. Tuzla’daki yeni hal alanında incelemelerde bulunan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, sosyal medya hesabından videolu mesaj paylaştı.

Başkanın paylaştığı videoda “Kıymetli Ataşehirliler sevgili komşularım, yağmur çamur demeden sizler için çalışıyoruz. Hepinizin merakla beklediği İçerenköy'deki hal binasının ne zaman taşınacağı sorusuna cevap bulmak için bugün Tuzla'dayız. Yapmış olduğumuz incelemelerde öğrendik ki, 460 bin metrekarelik alana kurulacak olan ve 236 bin metrekare kapalı alan bulunan yeni hal binasının yüzde 90'ı tamamlanmış.” ifadelerini kullandı.

aw255651-01.jpg

TRAFİK DERDİ SONA ERECEK

Halin Ataşehir’den Tuzla’ya taşınmasının ardından bölgedeki trafik sorunlarının da çözüleceği aktarıldı. Konuyla ilgili olarak Adıgüzel, “Halin taşınmasıyla, uzun zamandır kangren haline gelen trafik sorunu da çözülecek ve Ataşehirliler rahat bir nefes alacak.” diye anlattı.

Şehre nefes aldıracak 62 bin metrekarelik yeni yeşil alanın ortaya çıkacağına dikkat çeken Adıgüzel, Hal binasının eski yerinde kültür merkezleri, eğitim alanları, hizmet alanları ve geniş yeşil alanlardan oluşan büyük bir kompleks kurulacağını aktardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.