İstanbullulara yeni hızlı tren hattı geliyor ‘9 saatlik süre 3 saate düşecek’

İstanbullulara yeni hızlı tren hattı geliyor ‘9 saatlik süre 3 saate düşecek’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbullulara yeni hızlı tren hattını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, önemli bir müjdeyi verdi. Yapımı devam eden Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın Çerkezköy-Kapıkule kesimi, 2025 yılının Ağustos ayında tamamlanarak hizmete girecek.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "Çerkezköy-Kapıkule kesimini, inşallah önümüzdeki senenin ağustos ayında bir aksama olmazsa ki; öyle planlıyoruz, açmış olacağız. Geri kalan kesimini de muhtemelen 2026'nın sonuna doğru tamamını açmış olacağız" dedi.

hizli-tren-2.jpg

PROJEDE ÖNEMLİ AŞAMAYA GELİNDİ

Yaklaşık 4 milyar liralık bir proje bedeliyle yürütülen çalışmalar kapsamında, yolun 33,1 kilometrelik bir bölümü tamamlanarak trafiğe açıldı. Bu yıl sonuna kadar ise yaklaşık 3,7-4 kilometrelik ek bir bölümün tamamlanması hedefleniyor.

hizli-tren.jpg

HIZLI TRENLE SEYAHAT SÜRESİ KISALACAK

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla, mevcut 5-9 saatlik seyahat süresi 3 saate kadar düşürülecek. Bu durum hem yolcu hem de yük taşımacılığında büyük kolaylık sağlayacak.

BÖLGEYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Bu proje sadece Kırklareli ve Edirne'ye değil, aynı zamanda İstanbul'a ve Türkiye'ye de büyük katkı sağlayacak. Özellikle Orta Doğu ve Basra Körfezi'nden gelen yüklerin daha hızlı ve güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.