İzmir’de elektrik akımına kapılıp can vermişlerdi 'Her şey bir anda oldu' Yeni görüntüler ortaya çıktı

İzmir’de elektrik akımına kapılıp can vermişlerdi 'Her şey bir anda oldu' Yeni görüntüler ortaya çıktı

İzmir'de dün öğleden sonra bastıran sağanak yağmur sonrası yağmurdan kaçmak isteyen iki arkadaş, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Ancak olaya ilişkin kan donduran detaylar yürekleri yaktı.

İzmir'de dün öğleden sonra bastıran sağanak yağmur felakete dönüştü. Konak ilçesi Alsancak semtinde şiddetli yağmurdan kaçmak isteyen iki arkadaş, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olayda yaşananlar ise kameralara saniye saniye yansıdı.

Edinilen bilgilere göre, Enver Dündar Başar Sokak'ta meydana gelen olayda, İnanç Öktemay, sağanak yağmurdan kaçmak için koşarken bir su birikintisine bastı. Su birikintisinde elektrik akımı olduğunu fark edemeyen Öktemay, akıma kapılarak yere düştü. Arkadaşının elektrik akımına kapıldığını gören Özge Ceren Deniz de ona yardım etmek için koştu. Fakat Deniz de akıma kapılarak yere yığıldı.

Çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarılan iki arkadaş, ilk müdahaleyi olay yerinde vatandaşlardan aldı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Alsancak Devlet Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Öktemay ve Deniz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

aw246010-01.jpg

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ YÜREKLERİ SIZLATIYOR

Olayda yaşananlar ise bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Kameralara yansıyan görüntülerde, Öktemay'ın su birikintisine bastıktan sonra yere düştüğü ve Deniz'in de ona yardım etmek için koştuğu görülüyor. Görüntülerde ayrıca, çevrede bulunan vatandaşların iki arkadaşa da müdahale etmeye çalıştığı görülüyor.

640xauto-23.webp

YEREL GAZETEDEN 5 YIL ÖNCE UYARI GELMİŞTİ

Olayla ilgili dikkat çekici bir detay ise ortaya çıktı. Bir yerel gazetenin tam 5 yıl önce, Enver Dündar Başar Sokak'taki elektrik arızalarına ve tehlikeli su birikintilerine dikkat çeken bir haber yaptığı ortaya çıktı. Haberde "Çözüm için illa biri mi ölmeli?" başlığı kullanılmış ve yetkililere arızaların bir an önce giderilmesi için çağrı yapılmıştı.

gazete.webp

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNE DEFALARCA ŞİKAYET YAPILMIŞ

Edinilen bilgilere göre, Enver Dündar Başar Sokak sakinleri, elektrik arızaları ve tehlikeli su birikintileri konusunda elektrik dağıtım şirketine defalarca şikayette bulunmuştu. Fakat bu şikayetlere rağmen herhangi bir çözüm üretilmediği ve bu trajik olayın yaşanmasına neden olduğu belirtiliyor.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, elektrik dağıtım şirketi yetkilileri de olay yerinde incelemelerde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.