İzmir'deki 'Seçil Erzan' vakasında bomba detaylar ortaya çıktı ‘Oluk oluk paralar aktarılmış’

İzmir'deki 'Seçil Erzan' vakasında bomba detaylar ortaya çıktı ‘Oluk oluk paralar aktarılmış’

İzmir'de Seçil Erzan vakasının aynısı yaşandı. , Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö’nün foyası ortaya çıktı. Olaya ilişkin kritik detaylar ise belli oldu.

İzmir'de, Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö., Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ve 4 iş insanını yüksek kar vaadiyle dolandırarak 250 milyon lira topladığı iddiasıyla gündeme geldi. Hatice Ö., intihar girişiminde bulunmasının ardından psikiyatri servisine yatırıldı.

DÖVİZ BÜROSUNA PARALARI AKTARILDI

O dönemde Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Şube Başkanı olan Hatice Ö., iddiaya göre, yüksek kar vaadiyle fon ve altın alarak değerlendirmek üzere toplamda 250 milyon TL para topladı. Fakat toplanan paralar fona yatırılmadı veya altın alınmadı. Hatice Ö.'nün paraları döviz bürosu sahibi S.Ç.'ye aktardığı ileri sürüldü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hatice Ö., dolandırdığı kişilere zaman zaman ihtiyaçları kadar para göndererek süreci gizlemeye çalıştı. Ancak, bir süre sonra iş insanları dolandırıldıklarını anlayarak durumu polise bildirdi. Hatice Ö. hakkında şikayetler üzerine polis soruşturma başlattı.

74018-2.jpg

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı öne sürülen Hatice Ö. hakkında 27 Haziran'da gözaltı kararı çıktı. Gözaltı sırasında evinde çok sayıda ilaç içip intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Hatice Ö., intihar girişiminin ardından pişman olup gittiği İzmir Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan Hatice Ö., ifadesini verecek durumda olmadığı gerekçesiyle psikiyatri servisine yatırıldı.

74018.jpg

DÖVİZ BÜROSU SAHİBİ TUTUKLANDI

Hatice Ö.'nün paraları gönderdiği öne sürülen döviz bürosunun sahibi S.Ç. de gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliye sevk edildi. S.Ç., ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "Hatice Ö., bana para getirdi. Ben ise o paraları altına ve dövize çevirdim. Sonrasında da kendisine iade ettim" dedi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, S.Ç.'yi tutuklama kararı verdi.

74018-3.jpg

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Dün döviz bürosunda, Denizbank Bornova Şubesi'nde ve belirlenen bazı adreslerde arama yapıldı. Hatice Ö. ve tutuklanan döviz bürosu sahibi S.Ç.'nin mal varlıklarına da el konulduğu öğrenildi. Bu olayda bankadan gözaltına alınan E.Y. ve döviz bürosu çalışanı A.A.'nın ifadelerine başvuruldu. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

74018-4.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.