Kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlere ilişkin açıklama

Kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlere ilişkin açıklama

Milyonlarca öğretmenin aile birliği ve yer değiştirme hakkına ilişkin merak ettiği sorular tek tek yanıtlandı. İşte detaylar...

Sözleşmeli öğretmenleri de kapsayan ''sözleşmeliye kadro'' kanun tasarısı geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın imzasıyla yürürlüğe girdi. Buna göre MEBBİS üzerinden başvuru yapan öğretmenlerimiz daha sonra Bakanlığın yayınladığı dilekçeyle kurum müdürlüklerine ıslak imzayla başvuru yaptıktan sonra kanunda belirtilen hallerde kadro hakkına sahip olacak.

Sözleşmeli öğretmenler aile birliği ve yer değişikliği hakkının nasıl olacağı konusunda tartışma yaşıyorlar.

Kadro taslağı yayınlandığında ''''bu Kanunun 72 ve 74 üncü maddelerinde yer alan hükümlerden sözleşmeli personel olarak geçen süreleri dahil dört yıllık hizmet süresini tamamladıkları tarihten itibaren yararlanabilirler." ibaresine göre öğretmenlerimiz 4 yıl boyunca sağlık mazereti hariç yer değişikliği yapamıyordu. Aile birliği dahil 4 yıl süre ile çalışmak zorunlu idi.

Daha sonra sendikaların da baskısı ile kanuna yeni bir madde eklendi. Buna göre önceki istihdamlarında yani sözleşmeli istihdamlarında elde etmiş oldukları hak da herhangi bir hak kaybı olmayacak.

Eklenen madde ne diyor?

''''...memur kadrolarına atananlar, sözleşmeli personel olarak geçen süreler dahil olmak üzere dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Dört yıllık sürede, memur kadrosuna atanmadan önce tabi oldukları mevzuata göre yer değiştirme hakkına sahip olanların söz konusu mevzuatta yer alan süre, usul ve şartlarla görev yerleri değiştirilebilir."

Bu maddeye göre öğretmenlerimiz sözleşmeli öğretmen iken elde etmiş oldukları hakta herhangi bir geriye dönüş yaşamayacaklar.

Bilindiği üzere sözleşmeli öğretmenlikte aile birliği hakkı 3 yıl olarak geçerli idi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.