Öğretmenleri ilgilendiren flaş karar! Sağlık Bakanlığı yazılı talimatı verdi

Öğretmenleri ilgilendiren flaş karar! Sağlık Bakanlığı yazılı talimatı verdi

OHAL ilan edilen kentlerdeki öğretmenlere ilişkin karar Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık 10 kente yazılı bir açıklamayla talimat verdi. İşte detaylar...

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkımlara sebep oldu. Depremlerin ardından hayatın durma noktasına geldiği afet bölgesinde OHAL ilan edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından OHAL ilan edilen illere, deprem bölgesinde çalışan öğretmenlere ilişkin yazılı bir talimat verildi. Talimatta, sağlık kurulu raporu yerine, tek hekim raporunun yeterli olacağı bildirildi.

Sağlık Bakanlığının resmi yazı ile illere bildirdiği talimat şöyle: 

Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan 6785 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı İle Olağanüstü Hal İlan Edilen İllerde Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Olarak Görev Yapan Sözleşmeli / Kadrolu Öğretmen Ve Diğer Personelin Yer Değiştirme Duyurusu''nda Sağlık Mazereti Kapsamındaki Başvuru Başlığı altında 1.a) maddesinde talep edilen "Tedavi gerekliliğine ilişkin sağlık kurulu raporu ile hastalığın tedavisinin personelin görev yaptığı yerde mümkün olmadığına dair belge"nin, sağlık kurulu raporu yerine uzman hekim tarafından düzenlenmiş durum bildirir tek hekim raporu şeklinde verilmesi yeterli olup iş ve işlemlerin bu doğrultuda yürütülmesi gerekmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.