Ramazanda vücut direncinin düşmesinin yanı sıra iftarda yediklerimizi sindirmek de zor oluyor. Ancak kefir içtiğinizde onlarca faydasını vücudunuza almanızın yanı sıra yediklerinizi de kolayca sindirdiğinizi fark edebilirsiniz.
İftarda kefir içmek, sahura kadar olan vakitte besleyici bir yöntemdir. Bağışıklığı güçlendiren bu hamle aynı zamanda midenizi ve bağırsak sisteminizi rahatlatır.
SAHUR SOFRALARINDA MUTLAKA OLMALI
Oruçluyken açlıktan çok susuzluk zorluyor. Kefir, bu susuzluğa da çare oluyor. Sahurda tüketeceğiniz bir bardak kefir, gün içinde susama sürenizi kısaltır ve besleyiciliği sayesinde oruçluyken düşecek vücut direncinizi korur. İçeriğindeki B12 vitamini ile gün boyunca hafızanızı güçlü tutmaya da yardım eder.
Sahurda kefir tüketmenin en önemli faydası da tokluk hissi vermesidir. Protein ve kalsiyum kaynağı olan bu mucizevi içecek Kafkaslarda da yüzyıllardır kullanılıyor.
KABIZLIĞI ÖNLER
İçerdiği probiyotik yapısı sayesinde besleyiciliği sorgulanmayan kefir, ramazan sofralarınızın yıldızı olabilir. İftarda ve sahurda kefir tüketmek sindirim sisteminizi destekler, kabız olmanızın önüne geçer.
Sütten elde edilen kefir, sindirim sisteminin yanı sıra güçlü kemikleri de destekler. Sahurda veya iftarda tükettiğiniz bir bardak kefir, içeriğindeki yararlı bakteriler sayesinde hafiflemenize yardımcı olur.
KEFİRİN FAYDALARI NELERDİR?
Kefir saymakla bitmeyen çok çeşitli faydalara sahiptir. Birçok kişi kefirin faydaları neler diye sorar. O halde işte bu faydalar:
Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemik ve diş sağlığını destekler.
İçeriğindeki B12 vitamini ve diğer B grubu vitaminler sayesinde hafızayı güçlendirmesinin yanı sıra kan yapar.
Kalp hastalıklarını önleyebilir.
Kilo problemi olanlar için destekleyici bir besindir.
İyi bir biotin kaynağıdır. Bu yüzden saçları ve cildi daha sağlıklı bir yapıya getirir.
Vücuttaki fazla su tutumunu önler, böbrek ve safra hastalıklarına, enfeksiyonlara karşı koruyucudur.