Kahtalı Mıçe'den sevenlerini üzen haber

Kahtalı Mıçe'den sevenlerini üzen haber
Kahtalı Mıçe olarak tanınan sanatçı Mustafa Arslan'da sevenlerini üzen haber geldi.

Türk halk müziği sanatçısı "Kahtalı Mıçe"den üzen haber geldi. "Kahtalı Mıçe" olarak tanınan Mustafa Arslan'ın gırtlak kanserine yakalandığı duyuruldu.

Haberi yakın dostu ve meslektaşı Onur Akay sosyal medya hesabından duyurdu.

71 yaşındaki usta sanatçının Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gördüğü belirtildi.

Onur Akay, gırtlak kanseri teşhisi konulan Mustafa Aslan'ın tedavi sürecinin devam ettiğini ve kemoterapi uygulamalarının sürdüğünü aktardı. Ayrıca, sanatçının ekonomik olarak da zor zamanlar geçirdiğine söyledi.

ekran-goruntusu-2024-05-06-143230.png

Kahtalı Mıçe kimdir?

Kahtalı Mıçe, asıl adıyla Mustafa Aslan, Türk halk müziğinin sevilen isimlerinden biri olarak tanınıyor. 1953 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dünyaya geldi. "Mıçı", Mustafa'nın kısaltmasıdır ve genellikle Kahtalı Mıçı olarak bilinir.

İlkokul eğitimini Kahta Kubilay İlkokulu'nda tamamlayan Mıçı, çocukluğunda pamuk tarlalarında çalışarak geçirdi. Bu nedenle ilkokulu 9 yılda bitirebildi. Ortaokul diplomasını ise dışardan imtihanlara girerek aldı. 17 yaşından itibaren Kahta'da yerel türkücülük yapmaya başladı ve düğünlerde, konserlerde türküler seslendirdi. Okulunu tamamladıktan sonra Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü'nde işe başladı.

Kahtalı Mıçı, "Beynelmilel" adlı filmde rol aldı. 1989 ve 1990 yıllarında Gaziantep'te yaşadıktan sonra 1991'de İstanbul'a göç etti. Bir süre İstanbul'da yaşadıktan sonra Şanlıurfa'ya yerleşti ve hala orada yaşamını sürdürüyor. Kariyeri boyunca Nuri Sesigüzel, Ahmet Sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi birçok sanatçının eserlerini seslendirdi. 1975 yılında Hülya Hanım ile evlenen Kahtalı Mıçı'nın 4 çocuğu bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.