Kalp krizi riskini sıfırlıyor kalbi fişek gibi yapıyor

Kalp krizi riskini sıfırlıyor kalbi fişek gibi yapıyor

Türkiye'de kıymeti pek bilinmese de faydaları saymakla bitmiyor. Kalp krizi riskini sıfırlayıp kalbi güçlendiriyor.

Ackee, Jamaika kökenli bir meyve olup, sindirim ve tansiyon sorunları başta olmak üzere birçok sağlık probleminin çözümüne yardımcı olabilir. Yüksek C vitamini içeriğiyle öne çıkan bu meyve, kan damarlarını genişleterek kan dolaşımını destekler. Tamamen olgunlaştığında sağlık açısından oldukça faydalı olan ackee, dikkat edilmediğinde, yani olgunlaşmadan tüketildiğinde, ciddi sağlık riskleri oluşturabilir.

ekran-goruntusu-2024-08-21-151854.png

Bilinçli tüketildiğinde, sindirim sorunlarını hafifleten ackee, yüksek lif içeriğiyle de öne çıkar. Lif, insülin duyarlılığını artırır, tip 2 diyabet riskini azaltır ve kilo kaybını teşvik edebilir. Ayrıca, bağırsak iltihaplarını azaltarak şişkinlik ve kabızlığı önler. Kötü kolesterolü düşürerek kan şekerindeki ani dalgalanmaları engeller.

KANSERE KARŞI ZIRH OLUYOR

ekran-goruntusu-2024-08-21-152522.pngHealtiersteps'e göre, potasyum açısından zengin olan ackee, damar genişlemesini teşvik eder ve kan damarı hasarı riskini azaltır. Böylece kan dolaşımı daha verimli hale gelir. Ackee, aynı zamanda yüksek demir içeriği sayesinde vücuda dengeli oksijen dağılımı sağlar ve Afrika tıbbında yüzyıllardır yüksek tansiyonu tedavi etmek için kullanılmaktadır. A, C ve E vitaminleri açısından zengin olan bu meyve, mesane, rahim ağzı, akciğer ve lenfoma gibi kanser türlerinin riskini azaltabilir.

KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR KALBİ FİŞEK GİBİ YAPIYOR

ekran-goruntusu-2024-08-21-152533.pngAckee ağacı, kürek ve fıçı yapımında kullanılırken, meyvenin çiçeklerinden parfüm üretiminde faydalanılır. Parazit öldürücü ilaçların yapımında da yer bulan ackee, bahçe dekorasyonunda da önemli bir rol oynar. Jamaika’da genellikle balıkla birlikte tüketilen bu meyve, günün her öğününde tercih edilebilir.

ekran-goruntusu-2024-08-21-152540.pngAckee, sindirimi kolaylaştırarak bağırsak ve mide sağlığına katkıda bulunur, şişkinlik, kabızlık ve bağırsak iltihaplarını hafifletir. Kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığını korur ve bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini deposu olarak çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.