Sağlık sorunlarının önüne geçebilen bir çok ‘şifalı bitki’ bulunuyor. Bu bitkilerden birisi de hem adıyla hem de tadıyla meşhur olan Işkın bitkisi.
Kuzukulağı ailesinin en güçlü üyelerinden biri olan ışkın otu bir çok hastalığı alt ediyor.
Işkın bitkisi en ağır hastalıkların üstesinden gelebilen bir bitki olarak bilinirken aynı zamanda kanser hastalıklarının doğal ilacı olduğu iddia ediliyor.
IŞKIN OTU NASIL TÜKETİLİR ?
Birçok yemeğin içerisine eklenerek tüketilebilen ışkın otu aynı zamanda reçel, pasta ve tatlı yapımında da kullanılabiliyor. Aynı zamanda suyunun da faydaları kendisi kadar güçlü ve etkili olduğunu biliniyor.
Yani hem tatlılar hem de tuzlular için uygun bir bitkidir. Çiğ yendiğinde tadı oldukça mayhoştur. Ayrıca bazı aktarlarda ve şifalı ürünler satılan yerlerde ışkın otu kurusu bulunur.
Ancak taze olarak tüketilmesi önerilir. Taze ışgının tıpkı bir muz gibi kabuğu soyulur ve yenir. Henüz tam olmamışların tadı biraz acıya çalsa da tam olgunlaşmış ışgının tadı mayhoştur.
IŞKIN OTUNUN FAYDALARI
Grip, nezle, soğuk algınlığı, böbrek hastalıkları, mide hastalıkları, astım, kanser, lösemi hastalıklarına iyi geliyor.
Aynı zamanda cilt sağlığında da büyük etkileri olan ışkın bitkisi leke ve sivilcelerin giderilmesine yardımcı olduğu biliniyor.