Kıdem tazminatı tavanı yeniden belirlendi: Hesaplar yine değişti

Kıdem tazminatı tavanı yeniden belirlendi: Hesaplar yine değişti

Milyonlarca insan beklediği kıdem tazminatı tavanı belli oldu. Emekli ve memura yapılan yüzde 30'luk zam sonrası 2023 yılı için kıdem tazminat tavanı 17 bin 904 TL olarak belirlendi.

Milyonlarca çalışanın güvencesi olan kıdem tazminatında yeni asgari ücretle beraber taban 10 bin TL''nin üzerine çıkarken, 2023 tavan ücreti de belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekliler için üst üste zam haberini duyurarak oranın yüzde 30 olarak uygulanacağını duyurmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''nin imzasıyla, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için kıdem tazminatı tavan kararı açıklandı.

Sahte para nasıl anlaşılır? - Pratik Bilgiler

Buna göre, 2023 yılının ocak ve temmuz döneminde kıdem tazminatı tavanı 17 bin 904 lira 62 kuruş oldu.

Sahte para nasıl anlaşılır? Sahte para anlama yolları - CHIP Online

Kıdem tazminatının yıllık miktarı, en yüksek devlet memuruna bir hizmet yılı için ödenen emeklilik ikramiyesini aşamayacağı yasayla belirlenmiş durumda. Kıdem tazminatı tavanı 2022’nin ikinci yarısında 15 bin 371 lira olarak uygulandı.

Nerede bu paralar?

SGK brütü 17 bin 904 lira 62 kuruş üzerinde olan herkes tavan rakamdan faydalanabilecek. Buna göre 10 yıl çalışmış biri işten çıkarılırsa alacağı kıdem tazminatı 179 bin 40 lira olacak.

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.