Samsun’un Terme ilçesindeki kasaplar kırmızı et fiyatlarında yüzde 30 indirim yapma kararı aldı. Kâr paylarını kısan 10 kasabın ortak fiyat tarifesine göre satış yaptığı ilçede, vatandaşlar uygun fiyatlı ete ulaştı.
Ortalama fiyatlara göre, dana kemikli etin kilogramı 450 TL’den 350 TL’ye, dana kemiksiz etin kilogramı 550 TL’den 390 TL’ye, dana kıymanın kilogramı 550 TL’den 390 TL’ye, dana kuşbaşının kilogramı 550 TL’den 390 TL seviyesine kadar geriledi.
Kasaplardaki tüm ürünlerin helal kesim olup, yetkili sertifikalarla satışa sunulduğunu belirten kasap işletmecilerinden biri olan Rıfat Alemdar, “İçerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan dolayı halkımızın kırmızı ete ulaşması zorlaşmıştı. Et tedarikçimizin de desteğiyle kasaplar olarak ortak fiyat tarifesiyle halkımıza uygun ve kaliteli eti ulaştırmayı amaçladık. Kampanyamızın 3. gününde yüksek rağbet oluştu. Kırmızı et grubunda yüzde 30 indirim büyük bir rakam. Kaliteli eti uygun fiyata halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz” Şeklinde konuştu.
İndirimli fiyatların uygulandığı kasaplardan 2 kilogram dana kıyma alan vatandaşlardan, Serkan Orman ise kırmızı ete yapılan indirim hakkında, “Mahallemiz kasabında gerçekleştirilen indirimi duydum ve 2 kilogram kıyma aldım. Bu alışverişi geçtiğimiz hafta yapsaydım bin TL ödeyecektim, şimdi ise 780 TL ödedim. Tarım ve hayvancılığın bu kadar yaygın olduğu ülkemizde kırmızı et, hak ettiği fiyatlara gerilemiş.” İfadelerini kullandı.