Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından konserve, kan ve çadır satmasıyla ülke gündemine oturan Kızılay başkanı Kerem Kınık istifa etti. Kızılay'ın resmi Twitter sayfasından açıklama yapıldı. Açıklamada Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ın velaket edeceği bildirildi.

Selin TURŞAK / KAMU SON HABER

Deprem felaketinin ardından Kızılay ile ilgili ortaya çıkan haberlerin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık''a istifa çağrıları gelmeye başlamıştı. Kınık, seçime son 48 saat kala istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu''nun bugün olağanüstü toplanarak oy birliği ile genel kurula gitme kararı aldı. Toplantının ardından Kızılay, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

KIZILAY''IN RESMİ HESABINDAN AÇIKLAMA

Kızılay Başkanlığı''nın resmi Twitter hesabından konuyla ilgili kamuoyuna duyuru yapıldı. Kızılay''dan yapılan paylaşım şöyle:

KAMUOYUNA DUYURU ????

Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu, 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oy birliği ile Olağanüstü Genel Kurul’a gitme kararı almıştır. 2016 yılından bugüne Genel Başkanlığımızı yürütmekte olan Dr. Kerem Kınık’ın talebi ile alınan bu karar çerçevesinde, Olağanüstü Genel Kurul''a kadar tüzüğümüz gereği Birinci Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı''na vekalet edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ERDOĞAN "ÜZÜLDÜM" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı programda Kızılay''ın çadır satmasıyla ilgili, "Bu konu beni de ciddi üzmüştür. Kızılay çadır satma fiilen giremez. Süratle yanlışı düzeltmesi gerekir" ifadelerini kullanmıştı.

KINIK “İSTİFA EDERSEM KAOTİK BİR DURUM OLUR” DEMİŞTİ

Geçtiğimiz Nisan ayında TBMM Deprem Araştırma Komisyonu''nda kendine yöneltilen istifa sorularına ilişkin açıklamalarda bulunan Kınık, “Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay''ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur” demişti.

Kınık AHBAP derneğine yapılan çadır satışıyla ilgili bilgisinin olmadığını iddia ederek şunları söylemişti: 

Vatandaşın bağışı ile satılan bir çadır yok. Vatandaşa yönelik bir ticari satış olmamıştır olamaz. Çadır satışından benim de AHBAP Derneği Başkanı''nın da haberi yoktu. Bana sorsalardı AHBAP''a göndermeyin derdim. Haberimiz olsaydı vermezdik çünkü dünyanın pek çok yerinde çadır bakıyorduk, kendi lojistiğimizle o çadırları bölgeye götürürdük.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.