Klima kullanırken bu hatalara dikkat! Ölümcül sonuçları var

Klima kullanırken bu hatalara dikkat! Ölümcül sonuçları var

Son zamanlarda yaşanan aşırı sıcaklar herkesi zorluyor. Bu yaz mevsiminde, sıcaklığın altından kalkabilmek için hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen klimanın zararlarını okuyunca çok şaşıracaksınız.

Klima kullanımı, ortamlarımızı 20-27 derece sıcaklıkta ve %40-60 bağıl nemde tutarak ideal koşullar sağlar. Bu durum, sadece insan sağlığı için değil, aynı zamanda yaşam kalitesini ve iş performansını artırmak için de önemlidir. Bilim insanları, sıcaklığın her bir derece artışının çalışma performansını %2 oranında azalttığını belirtiyor.

uzun-sureli-klima-kullani-945.webpAyrıca klimalardaki filtreleme sistemleri, toz, polen, mikrop, küf, sigara dumanı gibi sağlığımıza zararlı etkenleri havadan uzaklaştırarak sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturur. Ancak klimanın sağlığa olan olumlu etkilerinden yararlanabilmek için düzenli filtre temizliği, periyodik bakımlar ve önerilen sıcaklık ve nem değerlerine dikkat etmek gerekir.

Öte yandan, klima ve soğutma sistemlerinin düzenli temizlenmemesi ve bakımının yapılmaması durumunda ölümcül mikropların ve mantarların üreyebileceği unutulmamalı.

ecfbd1e92ece2579c75b198bc2ac6f94.jpgAncak, klima kullanımının sağlığa olumsuz etkileri de göz ardı edilmemelidir. Bilinçsiz kullanım şekilleri, özellikle doğrudan klima havasına maruz kalmak, yatarken klimayı açık bırakmak ve ortamı havalandırmamak solunum sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir.

Sürekli çalışan klimalar, gürültü kirliliği, alerjik reaksiyonlar, kronik rinit, farenjit, boğaz ağrısı gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

klima-carpmasi-belirtileri-nelerdir-nasil-gecer-ates-yapar-mi.jpgÇeşitli mikroorganizmalar ve mantarlar da klima yoluyla insanlara bulaşabilir, bu da astım, bronşit gibi solunum problemlerine yol açabilir. Özellikle Legionella Pneumophilia adlı bakterinin sebep olduğu Lejyoner hastalığı ciddi sonuçlara yol açabilir.

1685489024-en-idei-club-p-fresh-air-conditioner-dizain-instagram-66.jpgBununla birlikte, klimanın doğru kullanımı ile bu olumsuz etkilerin önüne geçilebilir. Klima doğrudan vücuda üfleme, filtrelerin düzenli temizliği ve periyodik bakımı gibi önlemler alınarak sağlıklı bir yaşam ortamı sağlanabilir. Klimalı ortamlarda dikkatli olunmalı ve belirtilen önerilere uyulmalıdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.