Kredi kartınızdan para çekiyorlar! Bu uygulamaları telefonunuzdan silin

Kredi kartınızdan para çekiyorlar! Bu uygulamaları telefonunuzdan silin

Android telefon kullanıcıları için uzmanlar tarafından yapılan son uyarıda banka bilgilerinizin ve kişisel verilerinizin tehlikede olduğu dile getirildi. Telefonunda bu uygulamalardan yüklü olanın başı ağrıyabilir.

Güvenlik tedbirlerinin her geçen gün daha da sıkılaştığı, ancak buna rağmen siber dolandırıcılık olaylarının arttığı şu günlerde, Android telefon kullanıcıları için hayati bir bilgi geldi.

Picture background

Android telefonlarda kullanılan 12 uygulama için 'sızma' uyarısında bulunan uzmanlar, bu uygulamaların telefon sahiplerinin kredi ve banka kartı bilgilerine erişebilecek şekilde özel olarak tasarlandığını aktardı.

Telefona yüklediğiniz bu uygulamalar, kişisel verilerinize ve banka bilgilerinize ulaşabilmek için özel olarak tasarlandı. Akıllı telefonların güvenliğiyle ilgili çalışmalar yapan uzmanlar da gelişen teknolojiyle birlikte yeni uyarılarda bulunuyor.

Picture background

Android telefonlarda bulunan bazı uygulamaların telefonlara zarar verebileceği daha da kötüsü kişisel bilgilere erişim sağlayan zararlı uygulamalardan güvenlik açıkları nedeniyle kişisel bilgilere erişebilmek mümkün. Bu nedenle de pek çok uzman konu ile ilgili zaman zaman vatandaşlara uyarılar yapmaya devam ediyor.

Picture background

BU UYGULAMALARI SİLİN

Konunun uzmanları, kişisel verilerinizi ve banka bilgilerinizin kötü niyetli kişiler tarafından çalınmaması için bu uygulamaları varsa telefonunuzdan silmeniz gerektiğini dile getirdi.

- High

­­- Speed Camera

- Smart Task Manager

- Flashlight+

- K-Dictionary

- Quick Note

- Currency Converter

- Joycode

- EzDica

- Instagram Profile Downloader

- Ez Notes

- A Calculator(Kore uygulaması)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.