Küçük pet şişe su 313 TL’ye satışa kondu! Türkiye’de ekonomi çığırından çıktı

Küçük pet şişe su 313 TL’ye satışa kondu! Türkiye’de ekonomi çığırından çıktı

Türkiye’de enflasyonun yarattığı ekonomik çalkantılar sonucu bir pet şişenin fiyatı görenleri hayrete düşürdü.

Yüksek fiyatlı ürünler, yiyecek içecek ve gıda sektörünün geldiği hal birçok kişiyi bunalıma sokarken yeni gelişmeler hayret verici nitelikte oluyor. Tatil beldelerinde yüksek fiyatlı satılan tost, pizza, hamburger, lahmacun gibi yiyeceklerin faturalandırılmasına alışılmışken, bir küçük pet şişe suyun İstanbul’un göbeğinde 313 TL’den satılması akıllara durgunluk verdi.

water-bottles.jpg

PET ŞİŞE SUYA TAM 313 TL’LİK ETİKET KONDU

İstanbul’da bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı içerisinde bir küçük pek şişe içerisindeki suyun etiketindeki detay dikkat çekti. 9 Euro olarak iliştirilen etiket, vatandaşların bir küçük suyu 313 TL’den almasına karşılık geldi. Bu durum sosyal medyada olay oldu.

Havalimanlarında genellikle yüksek fiyatlardan satılan gıdalara alışık olan kişileri bile şaşkına çeviren olay sonrası sosyal medyada tartışma çıktı. Bu fiyatın normal bir fiyatlandırma olmadığı, diğer ülkelerde aynı şişe suyun çok daha uygun şekilde satıldığı bilgisi verildi.

hhh.jpg

“DÜNYANIN EN PAHALI ŞEHRİNDE BİLE 2 FRANK”

Pet şişe içerisinde satılan bu küçük suyun 9 Euro olarak fiyatlandırılması ve Türk Lirası bazında 313 TL olması sosyal medyada büyük tepki topladı. Aynı suyun Zürih Havalimanı’nda 2 frank olarak satışa sunulduğunu söyleyen bir sosyal medya kullanıcısı şu ifadeleri kullandı:

“Bütün havalimanlarında pahalı diyecekler için; dünyanın en pahalı şehri Zürih Havalimanı’nda 2 frank bu su”

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise ironi içeren bir yorum yaparak “Yalan haber! Fiyat 350 TL, indirimli fiyatı 313 TL, lütfen daha dikkatli haber yapalım” dedi.

Birçok sosyal medya kullanıcısı ise “Su da mı içmeyelim” diyerek tepki gösterdi.

hava-limani-su.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.