Kurban satış ve kesim yerleri belli oldu! Kurban kesenlere ücretsiz dağıtılacak

Kurban satış ve kesim yerleri belli oldu! Kurban kesenlere ücretsiz dağıtılacak

Kurbanlık satış ve kesim yerleri hakkında bilgi araştırmalarının yapıldığı bu dönemde, belediye, kurban kesim işlemlerini gerçekleştirenlere ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılı Kurban Bayramı'nın 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacağını duyurdu ve bu dönem boyunca belediye hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirtti.

Bayram süresince herhangi bir sorun yaşanmaması adına ekiplerin 24 saat görev başında olacağı açıklandı. İBB, bayram öncesinde yapılan hazırlıkları ve alınan önlemleri kamuoyuyla paylaştı.

Diyarbakır'da kurban satış ve kesim yerleri belli oldu - [İLKHA] İlke Haber Ajansı

Kurban Bayramı sırasında, kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için özel ekiplerin görevlendirildiği ve bu ekiplerin vatandaşlardan gelen ihbarlara hızla müdahale edeceği bildirildi.

İBB, bayram süresince olası olumsuz görüntüleri önlemek amacıyla denetimlerini sıkılaştıracağını ve temizlik çalışmalarına ekstra özen göstereceğini duyurdu.

Ayrıca, kişiselleştirilmiş İstanbul kart sahiplerinin bayram süresince toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanabileceği bilgisi verildi.

Ödemiş'te kurban satış ve kurban kesim yerleri belli oldu - Son Dakika

ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITILACAK

Tesisler, Avrupa ve Anadolu yakalarında toplamda beş farklı lokasyonda kurbanlık satışı ve kesimi hizmeti sunacak.

Olası teknik sorunlara karşı sürekli hazır bekleyen ekipler ile vatandaşlara 240 bin adet hijyenik kurban poşetinin ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklandı.

Kurban kesim alanları, ibadet ve hijyen ihtiyaçlarını karşılayacak geniş imkanlara sahip. Tesislerde mescit, lavabo, tuvalet ve dinlenme alanlarının yanı sıra mobil büfe hizmetleri de yer alıyor.

sdc.jpg

KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANLARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve toplam 11 Bin hayvan kapasitesine sahip kurban satış ve kesim alanlarının yerleri ise şöyle:

Avrupa Yakası'nda Alibeyköy-Eyüpsultan ve Kayaşehir-Başakşehir; Anadolu Yakası'nda ise Paşaköy-Sancaktepe, Ferhatpaşa-Ataşehir ve Kurnaköy-Pendik olarak belirlendi.

Belediye, bu hizmetlerle vatandaşların kurban ibadetlerini rahat ve sağlıklı bir ortamda yerine getirebilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.