Kurbanı sakın böyle kesmeyin! Bayram öncesi kritik uyarı

Kurbanı sakın böyle kesmeyin! Bayram öncesi kritik uyarı

Uzman isim kurbanlıkların nasıl kesilmemesi gerektiği konuda uyarı da bulundu.

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, kurbanlık kesiminin belediyelerin ruhsatlı kesimhanelerinde yapılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda yapılan hataların hem hayvan sağlığını hem de insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti.

Köse, sokakta, derenin kenarında veya amatör kişiler tarafından yapılan kurban kesimlerinin hijyen kurallarına uyulmadığı için mikrobik bulaşmaya yol açabileceğini ve etin strese bağlı olarak bozulabileceğini ifade etti.

Kurban Bayramı süresince yaygın olarak görülen sokakta kurban kesimlerinin profesyonellik ve hijyen standartları açısından yetersiz olduğunu vurgulayan Köse, bu tür kesimlerin insan sağlığı açısından büyük riskler taşıdığını söyledi.

Veteriner hekim kontrolünden geçmeyen, izinsiz pazarlardan alınan ve bilinçsizce kesilen kurbanlıkların sağlık açısından güvenilir olmadığını belirten Köse, vatandaşları belediyelerin belirlediği ruhsatlı kesim yerlerini tercih etmeleri konusunda uyardı.

Köse, kurbanlık hayvanların sağlıklı olduğuna dair veteriner hekim raporu alınması, kesim öncesinde ve sonrasında hijyen kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini vurgulayarak, bu şekilde yapılan kesimlerin hem hayvan refahı hem de tüketici sağlığı açısından daha güvenli olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.