Kuyumcudan altın alanlar artık bunu yapacak! Altınlar gram gram sayıldı! Yeni düzenlemeyle ambarlara AVM’lere girildi

Kuyumcudan altın alanlar artık bunu yapacak! Altınlar gram gram sayıldı! Yeni düzenlemeyle ambarlara AVM’lere girildi

Kuyumcudan alışveriş yapacak vatandaşlara kritik bir uyarıda bulunan Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın, aynı zamanda kayıt dışı ekonomiye karşı altınların nasıl gram gram sayıldığını detayıyla anlattı.

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın, bazı kuyumcuların müşterilere alışveriş sonrası fiş vermemesiyle ilgili sıkıntıları dile getirdi. Yakın, “Bu durum kabul edilemez. Kesinlikle kanun dışı. Vatandaş fişini istesin. Kuyumcu fiş vermek zorunda. Bunu bütün kuyumcuların yaptığını düşünmüyoruz” şeklinde konuştu. Yakın ayrıca, denetimler sırasında altınların gram gram kontrol edildiğini ve yabancı markaların dahi denetimlerden geçirildiğini belirtti.

altiinnn.jpg

Bu açıklama, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kuyumcuların kayıt dışı ekonomiye dair yaptığı eleştirilerin ardından geldi. Şimşek, kuyumcuların ortalama olarak yalnızca 16 bin TL gelir bildirdiklerini ifade etmiş ve bu durum üzerine 3 bin kişilik bir denetim ekibinin birçok ilde denetimlere başladığını duyurmuştu.

altiin.jpg

"DENETİMLER NEYE GÖRE YAPILDI ANLAMADIK"

Yakın, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kuyumculuk sektörüne yönelik yapılan denetimler hakkında konuştu. Yakın, “Bu denetimlerin yapılmasına karşı değiliz. Ama sıra dışı bir uygulama oldu. Farklı noktalarda dükkanlara baskın yapıldı. Ambarlara girildi. Altınlar gram gram sayıldı. Biz bu denetimlerin neye göre yapıldığını anlayamadık. Ama Bakanlık bir rapor hazırlayacaktır. O zaman gerekenler yapılır. Sektörümüz adına olumlu görüyorum" ifadelerini kullandı.

640xauto.webp

DEV YABANCI MARKALAR BİLE RADARDA

Ayrıca, Yakın kendi dükkanlarının da denetlendiğini belirterek, "İstinyapark'ta Cartier ve Bvlgari’yi de bastılar. Biz de şaşırdık. Ama bu denetimler sonrasında sektörde kayıt dışılığın azalmasını bekliyoruz" dedi.

altin12345678.jpg

Sektörün temel taleplerinden birinin altın üzerinden muhasebe yapılması olduğunu vurgulayan Yakın, " Bizden vergi almak istiyorlarsa altın muhasebesi çıkmalı. Kuyum sektörü doğru uygulamalarla yüzde 90 kayıt altına alınabilir " şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.