Mehmet Şimşek sinirden küplere bindi 'Artık sizi Maliye Bakanlığı’nda görmek istemiyorum'

Mehmet Şimşek sinirden küplere bindi 'Artık sizi Maliye Bakanlığı’nda görmek istemiyorum'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelede saha denetimlerinin önemini vurgulayarak yeni bir talimat verdi.

Bakan Şimşek, bakanlık üst düzey yöneticileri de dahil tüm ilgili personelin sahada aktif olarak denetim yapmasını istedi. "Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum, karşılaşmak istemiyorum sizinle" diyerek denetimlerin şiddetinin artırılacağını belirtti. Bu açıklama, sahada daha yoğun bir denetim sürecinin başlayacağı anlamına geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mali denetimlerin yoğunlaştırılması gerektiğini vurgulayarak kayıt dışılıkla mücadelenin artırılacağını belirtti. Şimşek, her sektörde denetimlerin giderek arttığını ve kayıt dışılıkla mücadelenin zorunlu olduğunu ifade etti. Vergi oranlarını artırmak yerine, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi güçlendireceklerini ve bu konuda daha sert önlemler alacaklarını dile getirdi.

mehmet-simsek-2.webp

“O KESİMLERİ BURADAN UYARIYORUM”

Çok kazanandan ve kayıt dışı olandan biz vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Hem kazanıyor hem kayıt dışı” şeklinde açıklama yapan bakan Şimşek, o kesimleri sürekli sahada olacaklarına dair tekrar uyardığının altını çizdi. Şimşek, sözlerinin devamında “Arkadaşlara söyledim, üst düzey yöneticilerimiz dahil. Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum, karşılaşmak istemiyorum sizinle. Sürekli sahadaki ekiplerin başında siz de sahada olacaksınız. Hedef vergide adalet ve etkinlik, kayıt dışılık en büyük adaletsizliktir” şeklinde konuştu.

EYT'NİN BÜTÇEYE OLAN YÜKÜNÜ KAPATACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erken Yaşta Emeklilik (EYT) yükünün bütçe üzerindeki etkisini telafi etmek için kayıtdışılıkla mücadeleyi önceliklendireceklerini açıkladı. Şimşek, EYT'nin maliyetinin gelecek yıl için yaklaşık 1.2 trilyon lira, bu yıl ise 740 milyar lira olduğunu belirterek, kayıtdışı ekonominin azaltılmasının bu mali yükü hafifletmede kritik rol oynayacağını vurguladı. Bakan, kayıtdışılığın düşük verimlilik, düşük ölçek ve haksız rekabet gibi olumsuzluklar yarattığını, bu sebeple de kayıtdışılıkla mücadelede büyük bir tutkuyla hareket edeceklerini ifade etti.

p555.jpg

YENİ VERGİ AÇIKLAMASI

Bakan Mehmet Şimşek, son ekonomi reformlarına değinerek, yürürlüğe konulan yeni düzenlemelerin detaylarını açıkladı. Şimşek, “Onun için son veri paketinde dikkat ederseniz istisnaları azalttık, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar getirdik yüzde 15, Türkiye'deki şirketlere geçmiş haklarını tabii ki koruduk ama bundan sonrası için yüzde 10 asgari kurumlar vergisi getirdik. Vatandaşa yansıyan önemli adım atmadık. O kadar yaygara koparılmasına rağmen bir taslak üzerinden benim bile görmediğim bir taslak üzerinden ne kıyametler kopardılar. Bizim için kayıt dışılıkla mücadele olmazsa olmaz” dedi. Bu sözlerle, kayıtdışılıkla mücadeleye ve yeni vergi düzenlemelerine olan bağlılıklarını vurguladı.

p767.jpg

YAPAY ZEKA VERGİ MÜFETTİŞİ

Bakan Mehmet Şimşek, vergi denetimlerinde yapay zeka kullanımının artırılacağını belirtti. Teknoloji odaklı yeniliklerle denetim süreçlerini güçlendireceklerini ifade eden Şimşek, “Daha geçen hafta ekip bana bir sunum yaptı yapay zeka vergi müfettişi konusunda. Şu anda biz mükelleflerin diyelim ki yüzde 2'sini mi denetliyoruz tamamını denetlemek istiyoruz” dedi. Bu gelişmeler, vergi denetimlerinde daha fazla verimlilik ve kapsam sağlama hedefini gösteriyor.

‘MALİYE MUTLAKA KAPINIZI ÇALACAK’

Konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, özellikler bir sektör belirtmediğini, ancak kayıt dışı tüm sektörler ve fazla kazananlarla ilgili çalışmalarının olduğunu belirterek “Maliye mutlaka kapınızı çalacak” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.