Mehmet Şimşek harekete geçti. 6 milyar lira cezadan kaçamadılar

Mehmet Şimşek harekete geçti. 6 milyar lira cezadan kaçamadılar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetimlerini sıkılaştırma talimatı verdi.

Maliye Bakanlığı’nın vergi denetimlerinde, büyük mükelleflerin üretim miktarları randıman analizi yöntemiyle inceleniyor. Özellikle tütün ürünleri imalatı yapan firmalara yönelik olarak, üretim bantlarının kapasite ve çalışma saatleri dikkate alınarak yapılan denetimlerde, doğalgaz, tütün ve sigara filtresi tüketimi gibi veriler de analiz ediliyor.

mehmet-simsek-2.webp6 MİLYAR LİRALIK CEZA

Denetimlerde, bazı firmaların yasal defter kayıtlarına ve beyanlara dahil etmediği belgeler tespit edildi. Ayrıca, sigara üretiminde fatura düzenlendiği halde özel tüketim ve katma değer vergilerinin beyanlara yansıtılmadığı belirlendi. Bu usulsüzlükler sonucunda firmaya 6 milyar lira vergi cezası kesildi. Cezanın gecikme faiziyle birlikte artması bekleniyor.

simsek-gdys-cover.jpg“VERGİ ADALETİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Bakan Mehmet Şimşek, vergi adaletinin sağlanması ve kayıt dışılığın önlenmesi konusundaki kararlılıklarını yineledi. Şimşek, "Büyük mükellefleri yakından takip ediyoruz. Denetimlerimiz tüm sektörleri kapsayacak şekilde sürecek. Vergi gelirlerini artırarak vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğiz. Vergi kayıp ve kaçağına neden olarak haksız kazanç sağlayanların ve rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.