İstanbul'da hastanede faciaya ramak kala. Bomba gibi patladı. 8 bebek ölümden döndü

İstanbul'da hastanede faciaya ramak kala. Bomba gibi patladı. 8 bebek ölümden döndü

İstanbul’da, Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde korku dolu anlar yaşandı.

Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde, sıcak su borusunun patlaması sonucu tavan çöktü. Olay gece saatlerinde meydana geldi ve çok sayıda bebek ölümden döndü.

HASTANE KISA SÜREDE YAPILMIŞTI

2020 yılında pandemi döneminde hızla inşa edilen Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, Atatürk Havalimanı yerleşkesine 45 günde tamamlanmıştı. Dün gece yaşanan olay, hastanenin kısa sürede tamamlanmış olmasının ardından ilk büyük sorunlardan biri olarak kayıtlara geçti.

aw260609-02.jpgSICAK SU BORUSU PATLADI, TAVAN ÇÖKTÜ

Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde sıcak su tesisatındaki bir borunun patlaması sonucunda, ünitenin tavanı çöktü. Patlamanın etkisiyle tavanın çökmesi, ünite içerisindeki bebeklerin güvenliğini tehlikeye attı.

aw260609-01.jpgİTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN KURTARILDILAR

Olayın ardından hızla olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, yenidoğan ünitesindeki 8 bebeği kurtardı. Ekipler, bebeklerin sağlık durumlarını kontrol ederek tahliyelerini gerçekleştirdi.

Bu olay, hastanenin yapısal güvenliği ve acil durum yönetimi konularında soru işaretlerine yol açtı. Yetkililerin, olayın nedenini ve olası yapısal problemleri araştırması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.