Lokum kıvamında leziz kurban kavurmasının püf noktaları! Kaynana çatlatan tarif…

Lokum kıvamında leziz kurban kavurmasının püf noktaları! Kaynana çatlatan tarif…

Enfes bir kavurmanın yenebileceği bayram geldi. O halde bu püf noktalarını not alın.

Kurban Bayramı’nda dar gelirliden yüksek gelirliye kadar herkesin evinde kavurma tencereleri kaynamaya başlıyor. Misafirlerine ikram etmek için lokum gibi kavurmaların nasıl yapılacağını merak edenlerin de sayıları artıyor.

Müslümanların en önemli ibadetlerinden biri olan kurban ibadeti, toplumsal dayanışma, birlik ve beraberliği temsil ediyor. Kesilen kurbanlık hayvanların etleriyse dar gelirli kişilerin sofraları için dağıtılıyor.

Her Kurban Bayramı’nda Müslüman ailelerin evlerinde kurban kavurması enfes kokusunu yayıyor. Ancak kurban eti pişirecek olan kişilerin, bu etleri nasıl lokum kıvamında yumuşacık şekilde pişireceklerini bilmeleri gerekiyor. İşte bu sebeple birçok internet kullanıcısı da “kurban kavurması nasıl yapılır” sorusunu sormaya başladı bile. O halde konunun detaylarına gelerek püf noktalarını paylaşalım.

big.jpg

KURBAN KAVURMASI NASIL YAPILIR? PÜF NOKTALARI NELER?

Yumuşacık bir et pişirmek her zaman mümkün olmayabilir ve bu durum canımızı sıkabilir. Ancak püf noktalarını bilirseniz, lokum kıvamında etler pişirebilirsiniz.

Özellikle Kurban eti, taze kesildiği ve mutfaklara hemen geldiği için pişirildiğinde sert kalma ihtimali olabilir. İşte bu sebeple, kurban kavurması nasıl olur diyenler için püf noktalarını paylaşacağız. Böylece kurban kavurmasını lokum kıvamında çok kolay şekilde pişirebileceksiniz.

Kurban kavurmasının yumuşak olması için bilmeniz gereken en önemli noktalardan biri etin hangi bölümünü kullanacağınızdır. Öte yandan etin içinin sulu kalması için mühürleme işleminin unutulmaması da önemli. Ancak bu kadarı yeterli değil. Daha geniş bir detay bulunuyor.

nyt-up-59796-recipe-2023-04-08-09-10-47.jpg

Kurban kavurması nasıl yapılır diye soranların şu maddelere dikkat etmesi önemli:

  • Eti dinlendirin.
  • Kavurma için etin sırt bölümünü kullanın.
  • Pişirirken iç yağları da kullanın.
  • İçinin sulu kalması için mühürleme işlemini gerçekleştirin.

Kavurma kıvamını alıp pişene kadar baharatları eklemeyip son dakikalara saklayabilirsiniz. Ancak ocaktan almadan önce baharatları ilave ederek karıştırın. Taze baharatlar ekleyecekseniz servis yapmadan 10 dakika önce etle kavurun.

KURBAN ETİ NASIL YUMUŞATILIR?

Kurban kavurmasını yumuşak bir etle yapmak istiyorsanız tuzda bekletme işlemi uygulayabilirsiniz. Eti tuzda 2 saat bekleterek yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlem, etin nemini içinde tutar.

KURBAN KAVURMASI DÜDÜKLÜDE NASIL YAPILIR?

Kurban kavurması pişirme yöntemi olarak düdüklü tencere de kullanılabilir. Düdüklü tencerede pişirilen etler, daha yumuşacık olur.

Düdüklünün içerisine çok az su ve yağ koyarak etleri ekleyin. Ardından 4-8 saat arası pişirin.

Kurban kavurması düdüklüde demlenerek pişeceğinden etleri liflerine ayrılır. Ağızda dağılan harika bir kavurma için bu yöntemi deneyebilirisiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.