Uzun yola çıkacak sürücülere kritik uyarı! Sakın bunları yapmayın

Uzun yola çıkacak sürücülere kritik uyarı! Sakın bunları yapmayın

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı'ndan bayramda yola çıkacaklara kritik uyarı.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, Kurban Bayramı ve yaz tatili döneminde yola çıkacak sürücülere araçlarının bakımlarını yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu. "Otomobillerin motor, lastik, far, egzoz, fren, akü, klima, silecek, amortisör, ön düzen ve diğer kontrollerinin yapılması, varsa eksikliklerin giderilmesi ve aksaklıkların ortadan kaldırılması güvenli sürüş için son derece önemli" dedi.

ridee2.jpgErkoç, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla trafikteki özel araç sayısının artacağına dikkat çekti. Ülkede yaşanan trafik kazalarının büyük çoğunluğunun sürücü kusurlarından kaynaklandığını vurguladı ve özellikle bu dönemde sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Ülkedeki araç sayısının artması ve bayram tatilinin uzun olması nedeniyle birçok kişinin özel araçlarıyla seyahat edeceğini ifade etti.

no34iy-x.jpgTatilde yola çıkacak sürücülere, araçlarının periyodik bakımlarını yaptırmaları konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Otomobillerin motor, lastik, far, egzoz, fren, akü, klima, silecek, amortisör, ön düzen gibi önemli unsurlarının kontrol edilmesinin ve varsa eksikliklerin giderilmesinin güvenli sürüş için son derece önemli olduğunu ifade etti.

Erkoç, sürücülerin yolculuk öncesi dinlenmiş olmaları ve uykusunu almış bir şekilde yola çıkmalarının, olası kazaların büyük ölçüde önüne geçeceğini vurguladı. Ayrıca, uzun yolculuklarda düzenli molalar verilmesinin ve dikkatli olmanın önemine değindi. Sindirimi zor yiyeceklerin tüketilmemesi gerektiğini ve hız limitlerine uyulması gerektiğini belirtti.

1556174482640.jpegErkoç, sürücülere aceleci ve dikkatsiz davranmamaları konusunda uyarıda bulunarak, trafik kurallarına uyulmasının ve özellikle emniyet kemeri kullanımının hayati önem taşıdığını kaydetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.