Mahfi Eğilmez yıl sonu için rakam verdi: O seviyeye gelecek

Mahfi Eğilmez yıl sonu için rakam verdi: O seviyeye gelecek

Dr. Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminlerine ilişkin yeni bir değerlendirme yaptı.

Eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminlerine ilişkin yeni bir değerlendirme yaptı. Kişisel blogunda paylaştığı analizde, Eğilmez, TÜİK verilerini temel alarak yaptığı hesaplamalarla yıl sonu enflasyonunun yüzde 44,26'yı bulabileceğini öngördü.

Merkez Bankası'nın yıl sonu için yüzde 38 enflasyon hedefi varken, Eğilmez'e göre bu hedefin gerçekleşmesi için aylık enflasyonun ortalama yüzde 1,5'lerde seyretmesi gerekiyor. Ancak Eğilmez, geçmiş verileri göz önüne alındığında bu durumun oldukça zor olduğunu ve hatta mucizeye yakın olduğunu ifade etti.

enflasyon.jpg

EĞİLMEZ: ENFLASYON ALGISI FARKLI

Eğilmez, enflasyon verilerinin güvenilirliği konusunda da önemli tespitlerde bulundu. TÜİK verilerinin uluslararası alanda kabul görmesine rağmen, gerçek yaşamda hissedilen enflasyonun bu verilerden daha yüksek olabileceğini belirtti."Bir de gerçek yaşamdaki enflasyon oranı var ki onu ne siz sorun ne ben söyleyeyim" diyen Eğilmez, vatandaşların enflasyon algısının TÜİK verilerinden farklı olabileceğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.