Manisa ve Çanakkale’de orman yangını: 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı ziyarete kapatıldı

Manisa ve Çanakkale’de orman yangını: 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı ziyarete kapatıldı

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde başlayan yangın, hızla büyüyerek Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki önemli tarihi alanları tehdit ediyor.

Çanakkale ve Manisa'da orman yangınlarına müdahale devam ediyor. Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde başlayan yangın Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki önemli tarihi alanları tehdit etmeye başladı.

Bu nedenle 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı gibi bölgeler ziyarete geçici olarak kapatıldı. Yangına müdahale sırasında meydana gelen kazada 2 orman işçisi yaralandı ve bazı işçiler dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

zcugwzs1ou297pknrucwsa.webp

Manisa'nın Gördes ilcesinde ise çıkan yangın, kontrol altına alınmak üzereyken aynı noktada başlayan ikinci bir yangınla tekrar büyüdü ve müdahale ikinci gününe girdi.

aw267865-01.jpg

ÇANAKKALE'DE ORMAN YANGINI

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, Büyükanafarta köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangının fark edilmesi üzerine, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak amacıyla yoğun bir şekilde havadan ve karadan söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

8x4eypo4j0su93jiqty4uq.webp

BÖLGEYE GİDEN EKİPLER KAZA GEÇİRDİ

Yangına müdahale etmek için 17 AAC 399 plakalı pikapla olay yerine giderken bir otomobille çarpışan iki orman işçisi yaralandı. Yaralı işçiler, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Eceabat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Alınan bilgilere göre, yaralıların genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ORMAN İŞÇİLERİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Dumandan etkilenen bazı orman işçileri de Eceabat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yangınla mücadele eden işçilere destek olmak amacıyla jandarma ekipleri de su dağıtımı yaptı.

zcugwzs1ou297pknrucwsa.webp

57. ALAY ŞEHİTLİĞİ VE CONKBAYIRI KAPATILDI

Çanakkale Savaşları’nın gerçekleştiği bölgedeki 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı mevkileri, yangın nedeniyle geçici olarak ziyarete kapatıldı. Yangına müdahale eden ekiplerin bölgedeki söndürme çalışmaları devam ediyor.

'YERLEŞİM YERLERİ İÇİN ŞİMDİLİK BİR RİSK YOKTUR'
Yangınla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, "Eceabat Büyükanafarta köyü civarında çıkan orman yangınına ile 8 uçak, 12 helikopter ile havadan, 51 arazöz ve 780 personel ile karadan müdahale edilmektedir. Yerleşim yerleri için şimdilik bir risk yoktur. Orman teşkilatı başta olmak üzere bütün ekiplerimiz gayretle çalışmaktadır" dedi.

aw267865-05.jpg

MANİSA'DA İLK YANGIN SONRASI İKİNCİ YANGIN

Manisa’nın Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi yakınlarında başlayan orman yangını ikinci gününe girdi. Dün saat 14.30 sıralarında çıkan yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışıldı. Yangına, 2 uçak, 3 helikopter, 8 arazöz, 2 su ikmal aracı, 1 dozer ve 1 yer ekibi müdahale etti.

manisa.webp

Yangında durumun iyiye gitmeye başladığı sırada, aynı bölgede saat 17.15 civarında ikinci bir yangın daha çıktı. Bunun üzerine bölgeye takviye ekipler gönderildi. Yangınla mücadele, 5 uçak, 13 helikopter, 45 arazöz, 15 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile sürdürüldü.

Havanın kararmasıyla birlikte yangına gece görüşlü helikopterle sabaha kadar müdahale edildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.