Marketlerde satılan o ürünlerin satışı tamamen yasaklandı! Bakanlık duyurdu

Marketlerde satılan o ürünlerin satışı tamamen yasaklandı! Bakanlık duyurdu

Tarım ve Orman Bakanlığı vatandaşları yanılttığı gerekçesiyle marketlerde satılan o ürünlerin satışı tamamen yasaklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yanıltıcı etiketlerin yaygın kullanımını önlemek amacıyla mevcut yasakların kapsamını genişletme kararı aldı. Yeni düzenlemeye göre, muz veya çilek aroması içeren gofret ve benzeri ürünlerin "Muzlu gofret" gibi adlarla satılması yasaklanacak.

Picture background

LİMON SOSLARI YASAKLANMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda bakanlık, tüketiciyi yanılttığı gerekçesiyle marketlerden limonlu sosların satışını yasaklamıştı. Bu yasaklama kararları vatandaşlar tarafından olumlu karşılanınca, bakanlık bu tür kısıtlamaların kapsamını genişletme yönünde adım attı. Yanıltıcı etiketler ve "… Tadında… Lezzeti... Keyfi" gibi yanlış ifadelerle satışa sunulan ürünlerin piyasadan kaldırılması amaçlanıyor. Bu yeni uygulama, gofret ve benzeri ürünlerin etiketlerinde de düzenlemelere gidilmesini gerektiriyor.

Picture background

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Türkiye genelindeki zincir marketlerde sıkça satılan ve muz veya çilek aroması kullanılan gofretlerdeki etiketlere kısıtlama getirileceğini belirtti. İçeriğinde yalnızca 10 binde 5 oranında muz bulunan ve aromayla muz tadı verilen atıştırmalıklar, "Muzlu gofret" gibi yanıltıcı etiketlerle satılamayacak ve bu nedenle yasaklanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.