Nihal Candan'ın tahliyesinin ardından Polat çiftinde yeni gelişme: Mahkeme kararını açıklandı!

Nihal Candan'ın tahliyesinin ardından Polat çiftinde yeni gelişme: Mahkeme kararını açıklandı!

Nihal Candan’nın da tahliye edilmiş olması akıllarda Polat çiftinin de tahliye edilebileceğini dair bir ihtimalİin varlığını oluşturdu.

Sağlık sorunları nedeniyle Nihal Candan’ın cezaevinden tahliye edilmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Nişantaşı’nda kameralara yansıyan görüntülerin ardından bir çok platformda eleştirilerin odağı haline geldi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Polatlar için de tutuksuz yargılama yapılabileceğini yönelik iddialar ortaya atıldı.

Geçtiğimiz aylarda bir suçtan beraat kararı alan Polat çifti ile ilgili olarak yaşanan yeni gelişmeyi gazeteci Emrullah Erdinç paylaştı.


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Engin Polat ve Dilan Polat çifti hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerin aklama ve vergi kanununa muhalefet suçlarına başlatılan soruşturma sürüyor. Bu soruşturmaya ilişkin Dilan ve Engin Polat çiftininde 12 şüpheli 5 Kasım tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SON GELİŞMELER

Soruşturma kapsamında aylık tutukluluk incelemesini gerçekleştiren Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği Dilan Polat ve Engin Polat dahil olmak üzere tutuklu şüphelilerin vergi usul kanununa muhalefet suçundan tahliyesine karar verdi.Yaşanan yeni gelişmeler ışığında Nihal Candan’nın da tahliye edilmiş olması akıllarda Polat çiftiinin de tahliye edilebileceğini dair bir ihtimalİin varlığını oluşturdu.

Gazeteci Emrullah Erdinç‘in sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamaya göre polat çiftinin tutukluluk halleri devam edecek

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Erdinç açıklamasında Gazeteci Emrullah Erdinç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Günlerdir tutuksuz yargılanacağı yönünde algı yapılan Polat ailesinin aylık tutukluluk değerlendirmesi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirildi. Nöbetçi hakimlik Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında olduğu bütün sanıkların tutukluluğuna devam kararı verdi" ifadelerine yer verdi.

tweet.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.