MEB yeni uygulamayı açıkladı! Bunu yapan öğretmen 3 kat fazla para alacak

MEB yeni uygulamayı açıkladı! Bunu yapan öğretmen 3 kat fazla para alacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçireceği yeni uygulamaya göre, bunu yapan öğretmenler 3 kat daha fazla para kazanacak. İşte haberin detayları…

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağını hazırladı. MEB tarafından hazırlanan bu taslağın detayları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Picture background

MEB tarafından hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına göre, Milli Eğitim Akademileri kurulacak ve bununla birlikte tüm öğretmenlerin atamaları bu akademideki başarılarına göre gerçekleştirilecek.

Mesleki anlamda yetersiz görülen öğretmenler ise okullarda değil geri görevlerde çalışacak. Akademide öğretmenler, 3 veya 4 dönem boyunca teorik ve uygulamalı sıkı bir eğitimden geçecek.

Picture background

ÜCRETLERİ 3 KAT ARTACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bu yeni taslağa göre, kurulacak olan akademide eğitimini başarıyla tamamlayarak göreve başlayan öğretmenlerin ders saat ücretleri 3 kat fazla olacak.

Picture background

Milli Eğitim Akademilerinde görev yapacak öğretmenlere ve akademisyenlere 304 TL ders saati ücreti ödenecek. Mevcut durumdaki öğretmenler ise şu anda 89 TL civarında bir ödeme alıyor alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.