Nesli tükenmekte olan o böcek Türkiye’de çıktı ‘Japonlar bunlara servet ödüyor’

Nesli tükenmekte olan o böcek Türkiye’de çıktı ‘Japonlar bunlara servet ödüyor’

Türkiye'nin Hatay ilindeki Amanos dağlarında nadir bulunan 6 taraklı geyik böceği bulundu.

Türkiye'nin Hatay ilindeki Amanos dağlarında nadir bulunan 6 taraklı geyik böceği, Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Üçocak beldesinde görüntülendi. Bir vatandaş tarafından çekilen bu ender görüntüler, internette yayılmaya başladı.

Vatandaş, böceği cep telefonuyla kayda aldıktan sonra doğal yaşam alanına geri bıraktı. Fakat daha sonra internette araştırma yapan vatandaş, bu böceğin neslinin tükenme tehlikesi altında olduğunu keşfetti.

aw222050-01.jpg

SATIŞLARI YASAK

Uzmanlara göre, geyik böceklerinin ömrü 7-8 yıl civarında. İnsanlar için tehlike oluşturmayan bu böcekler, 15-20 yumurta yapabiliyor ve yumurtadan 2 ay sonra ölüyorlar.

Japonya'da bu böcekler özellikle koleksiyoncular arasında değer görüyor. Fakat Türkiye'de satışları yasak ve tespit edilmesi halinde para cezası uygulanıyor.

Geyik böceklerinin neslinin tükenme tehlikesi altında olması, bu nadir böceklerin korunması için gerekli adımların atılması gerektiğini gösteriyor. Yetkililer, bu böceklerin doğal yaşam alanlarının korunması ve avlanmasının önlenmesi için gerekli çalışmaları yürütüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.