Cinsiyet değiştirmek yasaklanıyor! Yasa tasarısı Meclis’e sunuldu!

Cinsiyet değiştirmek yasaklanıyor! Yasa tasarısı Meclis’e sunuldu!

LGBT faaliyetlerine büyük darbe geldi. Cinsiyet değiştirmenin de içerisinde yer aldığı yasa tasarısı Meclis’e sunuldu.

Gürcistan Meclis Başkanı Şalva Papuaşvili, iktidarda olan Gürcü Rüyası partisinin çok konuşulan ‘yabancı acenta’ yasasının ardından LGBT propagandası ve cinsiyet değiştirmenin yasaklanmasına dair bir yasa tasarısı paketi sunulduğunu açıkladı.

Papuaşvili, konuya ilişkin yaptığı basın toplantısında, yasa tasarısının içerisinde parlamento çoğunluğu, aile değerleri ve çocukların korunmasına ilişkin bir yasa tasarısı ile Medeni Kanun, İş Kanunu, eğitim mevzuatı gibi farklı yasalarda 18 değişiklik bulunacağını ifade etti.

Söz konusu değişikliklerin meclisten geçebilmesi için dörtte üç oy gerekiyor. Özellikle LGBT faaliyetlerine ilişkin yapılacak düzenlemeye henüz muhalefetten açıklama gelmedi.

istanbulda-lgbt-yuruyusleri-yasaklandi-lgbt-nedir-1024x614.jpg

Yasayı sunan iktidar partisinin değişiklikleri parlamentoda basit çoğunlukla geçirmek için yeterli oyu bulunuyor. Böylece muhalefetin desteği olmadan da yasa tasarısını hayata geçirebilir.

Yasa tasarısı, bir erkek ve bir kadının evliliği dışında herhangi bir evliliğin kayıt altına alınmasının, eşcinsel çiftlerin ya da evli olmayan heteroseksüel olmayan bireylerin evlat edinmesinin yasaklıyor.

CİNSİYET DEĞİŞTİRME YASAKLANIYOR

Bunun yanı sıra cinsiyet değiştirme ameliyatı ve resmi belgelerde doğumda atanan cinsiyetten farklı bir cinsiyetin belirtilmesi de yasaklanması planlanıyor.

Öte yandan eğitim kurumlarında, LGBT propagandası ve ensest ilişkinin teşvik edilmesine de yasak getirilmek için harekete geçildi. Medyada aynı cinsten mahrem sahnelerin yayınlaması veya bu tür içeriklerin reklamının yapılması da yasa tasarı ile beraber yasaklanması hedefleniyor.

88841510-8fee-11ee-b467-75aec02f4c6d-jpg.webp

LGBT konularını yaygınlaştırmayı amaçlayan kamuya açık toplantı veya gösterileri de yasaklayan tasarı ayrıca şirketlerin bir çalışanın biyolojik cinsiyetini bir şekilde göz ardı eden iş sözleşmeleri yapmalarına da engel olacak.

Ayrıca Meclis Başkanı Papuaşvili, ülkede 10 yıldır Aile Kutsallığı Günü olarak kutlanan 17 Mayıs’ın resmi tatil ilan edileceğinin de sözünü verdi.

1200x675-cmsv2-0a38a7ae-25d2-5afe-890e-1ff3409f4bb0-8475194.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.