Meclis gündemine geldi: Dar gelirliye barınma yardımı

Meclis gündemine geldi: Dar gelirliye barınma yardımı

Hane geliri 2 asgari ücretin altında kalan ailelere barınma yardımı yapılması Meclis gündemine taşındı.

Hükümet kanadı asgari ücrete ara zam ihtimaline kapıları kapatırken temmuz ayında kiralara yapılması beklenen devasa zamlar da dar gelirliyi endişelendiriyor.

Son 2 senedir uygulanan kiralara yüzde 25 sınırlaması da temmuz ayı itibariyle sona erecek.

Oldukça düşük miktarlarda kalan maaşları ile yüksek kiraları ödeyemez hale gelecek olan çalışanlara barınma yardımı sağlanması ise muhalefet tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine getirildi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Meclis’e hane geliri iki asgari ücretin, yani 34 bin TL’nin altında olan ailelere barınma yardımı verilmesi yönünde bir öneri sundu.

konutistanbul1.jpg

KİRALAR TIRMANACAK ASGARİ ÜCRET YERİNDE SAYACAK

Meclis'te yaptığı konuşmada AKP iktidarına seslenen Sarı, “Halkımız zamlar ve yüksek enflasyon altında eziliyor. Görmüyor musunuz? Bakan Mehmet Şimşek bir yıl önce enflasyonu düşürmek için ‘parasal sıkıştırma’ dedi. Ama geldiğimiz noktada enflasyon düşmüyor." dedi.

konut2.jpg

15 BİN TL’NİN ALTINDA KİRA MI VAR?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) hane harcamalarını düşük göstermeye ve gerçek enflasyonu saklamaya çalıştığını savunan Sarı, TÜİK’in yurttaşların gelirlerinin sadece yüzde 25'ini kiraya verdiğini söylediğini fakat tüm gelirlerin kiraya gittiğini söyledi.

serkansari.jpg

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı

‘TÜİK kimi kandırıyor?’ diye soran Sarı, “Emekliyi 10 bin TL maaşa, asgari ücretliyi de 17 bin TL maaş mahkum ediyorsunuz. 15 bin TL’nin altında kira mı var?” diye konuştu.

BARINMA YARDIMI ŞART

Adliyelerin ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalar ile dolduğunu anımsatan CHP’li Sarı, Bakan Şimşek'in ‘sıkılaşma’ açıklamalarının üstünden 1 sene geçtiğini fakat durumun daha kötüye gittiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.