Meclis’te yasa onaylandı! Göçmenler sınır dışı edilecek

Meclis’te yasa onaylandı! Göçmenler sınır dışı edilecek

Meclis’e sunulan yasa resmen onaylandı. Bunu yapanın gözünün yaşına bakılmadan sınır dışı edilecek.

Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede göçmen ve sığınmacı akını problem yaratmaya devam ediyor. Avrupa'da artan sığınmacı ve kaçaklar nedeniyle aşırı sağ partiler yeniden yükselmeye başladı. Son Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağı sandıktan birinci çıkması üzerine tüm dikkatler Avrupa'ya çevrilmişti.

Bu ülkelerden biri olan Hollanda Senatosu, sağ ve aşırı sağcı partilerin çoğunlukta olduğu bir kararla, ciddi suçlardan hüküm giyen göçmenlerin süresiz oturma izni başvurularını reddederek sınır dışı edilmelerine olanak tanıyan yeni bir yasayı resmen onayladı.

istockphoto-486012196-612x612.jpg

HAPİS CEZASI KOŞULU KALDIRILDI

Bu yeni düzenleme ile suçlu göçmenlerin oturma izni başvurularının reddedilmesine ilişkin suçların kapsamı genişletilirken, en az 60 ay hapis cezası koşulu tamamen kaldırıldı.

Geçtiğimiz hafta göreve başlayan aşırı sağcı Sığınma ve Göç Bakanı Marjolein Faber, benzer önerilerin gelecekte de sunulacağının altını çizdi. 2000 yılında yürürlüğe giren Yabancılar Yasası, Hollanda'da doğan veya büyüyen suçlu göçmenlerin sınır dışı edilmesini engel olarak duruyordu. Ancak Senato, bu yasal korumayı kaldıran yasa değişikliğini kabul etti.

gocmenler-turkiyeden-daha-memnun-wqm2.jpg

MUHALEFET KARŞI ÇIKTI

Yeni yasaya göre, ceza yasasında yer alan ve hapis cezası gerektiren birçok suç, göçmenlerin süresiz oturma izinlerinin reddedilmesine neden olabilecek. Göç ve Yabancılar Dairesi (IND), aile durumunu dikkate almadan hükümlü göçmenlerin süresiz oturma izni taleplerini reddedebilme hakkı tanınacak.

image-2022-09-19-205551965.png

Yeni yasa, kamu düzeni ve ulusal güvenliğin suçlu göçmenlere karşı korunmasına yönelik bir adım olarak değerlendirirken muhalefet, düzenlemenin yasal eşitsizlik yarattığını savundu.

Söz konusu yasa, resmi gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.