Mehmet Şimşek talimat verdi: Vergide o sistem kalkıyor

Mehmet Şimşek talimat verdi: Vergide o sistem kalkıyor

Bakan Şimşek, bildirim yükümlülüklerini ve bürokratik süreçleri azaltmak amacıyla yeni uygulamanın hayata geçeceğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bildirim yükümlülüklerini ve bürokratik süreçleri azaltmak amacıyla bir dizi yeni uygulama hayata geçireceklerini duyurdu. Şimşek, gider pusulasının elektronik ortama taşınacağını, e-Defter uygulamasının yaygınlaştırılacağını, Ba-Bs bildirimlerinin kaldırılacağını ve elektronik tebligatın kapsamının genişletileceğini belirtti.

Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan bu yeniliklerin mükelleflerin işlerini kolaylaştıracağını ve bu tebliğ taslaklarının yakında görüşe açılacağını ifade etti. Uyumlu mükelleflerin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Şimşek, onların yükümlülüklerini ve maliyetlerini azaltacak adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

BA-BS BİLDİRİMLERİ KALDIRILIYOR

Yeni uygulamaların detaylarına değinen Şimşek, bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin alım ve satımlarını bildirmek için 2008 yılından bu yana kullanılan Ba-Bs bildirimlerinin kaldırılacağını açıkladı. Bu değişiklik, yaklaşık 1,6 milyon mükellefi ilgilendiriyor. Şimşek, elektronik belge kullanımındaki artış ve kurumlar arası veri paylaşımının etkinleşmesi nedeniyle bu bildirim formlarına olan ihtiyacın azaldığını belirtti ve uygulamanın yakında sona ereceğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.