Mert Başaran: Sakın satmayın rekor artacak

Mert Başaran: Sakın satmayın rekor artacak

Mert Başaran o yatırım aracını alanlara uyarıda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Faizlerinde rekor zirveye geldiği bu zamanda mevduat faizleri yatırımcıların dikkatini çekiyor. Konut yatırımında ise azalış kaydetmesi satışı da etkiledi. Ünlü ekonomist Mert Başaran, konut sahibi olanları uyarırken ‘sakın satmayın’ uyarısında bulundu.

BORSA VE MEVDUAT FAİZİ REKOR KIRDI

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine kadar yükselterek tarihi zirveye getirmişti. Faizlerin artması mevduat faizlerini de etkiledi. Mevduat faizi ise yüzde 55 seviyelerine kadar geldi. Borsa ise 10 bin barajını aşarak tarihi rekor kırdı. Borsa ve mevduat faizlerindeki artış yatırımcının da ilgisini çekti.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

KREDİLER ARTTI EV FİYATLARI DÜŞTÜ

Faiz artırımı sonucunda kredi faizleri de artış kaydetti. Bu noktada konut kredilerinde geri ödenmesinin maliyet tutarını katlaması ev yatırımlarını azalttı. Evi olanlar ise fiyatların düşmesi neticesinde elindekini çıkartarak, borsa ve mevduat faizlerine yöneldi.

konut-1.jpg

BAŞARAN: SAKIN SATMAYIN

Ünlü ekonomist Mert Başaran, elinde konut bulunanlara kritik uyarıda bulundu. Başaran, “Mecbur olmadıkça konutlarınızı özellikle satmayın. Hele ki bu dönemde hiç satmayın. İlla satmak istiyorsanız, yarın veya öbür gün faiz düşecek. Düştüğü vakitte bu fiyatların çok daha üzerine satma olasılığınız olacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.