Meteorolojiden o illere sarı kodlu uyarı! Çok kuvvetli geliyor

Meteorolojiden o illere sarı kodlu uyarı! Çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu tahminini sosyal medya hesabından duyurdu.

Bugün hava durumu nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? Hafta sonu plan yapmayı düşünenler bu soruların cevaplarını merak ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminlerini paylaştı.

Picture background

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu gelişmelerin yanı sıra Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den önemli uyarılar geldi.

Picture background

Orhan Şen, bugün pazartesi İstanbul'da hafif yağmur geçişleri görüleceğini belirtirken İç Anadolu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde de yağmur olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabı X üzerinden açıklamalarda bulunan Şen, öğlenden itibaren Afyon Ankara Konya Kırşehir Yozgat Tokat çevrelerinde gök gürültülü sağanak yerel dolu yağışı yıldırım su baskını ve taşın yapabileceğini açıkladı.

1.jpg

Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, bugün batıda sıcaklığın 1-2 derece azalacağını, doğuda da 3-5 derece aratacağını ifade etti. Çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların tüm yurtta artacağını söyledi.

2.jpg

12 İL İÇİN SARI ALARM UYARISI

MGN, 12 il için sarı alarm uyarısında bulundu:

Sarı alarm verilen iller şunlardır:

Ankara, Çorum, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale

SARI KOD NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlike arz ediyor anlamına gelmekte. Öngörülen meteorolojik olay olağan dışı olmasa da, hava şartlarından etkilenebilecek faaliyetler için tedbirli olunmalıdır.

mm.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması kuvvetli, İzmir çevrelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Picture background

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.