Milli Takım farklı kaybetti: Sahada kabusu yaşadık

Milli Takım farklı kaybetti: Sahada kabusu yaşadık

Basketbolda FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Yeni Zelanda, Türkiye'yi 114-94 mağlup etti.

Mücadeleye güçlü bir başlangıç yapan Yeni Zelanda, hem içeriden hem de dışarıdan bulduğu sayılarla kısa sürede üstünlük sağladı. Etkili savunmasıyla Türkiye'nin skor üretmesini engelleyen Yeni Zelanda, Goodman ve Jones'un basketleriyle farkı açtı. Seri halinde kolay sayılar bulan Yeni Zelanda, peş peşe yaptığı serilerle ilk çeyreği 38-19 önde tamamladı.

Türkiye'nin sayı bulamadığı hücumlardan yararlanarak rahat basketler bulan ve 7-0'lık yeni bir seri yakalayan Yeni Zelanda, 15. dakikada farkı 26 sayıya çıkardı (51-25). Son 3 dakikaya girildiğinde farkı 30 sayıya kadar çıkaran (60-30) Yeni Zelanda, devreyi 66-37 önde kapattı.

İlk yarıdaki tempoyu üçüncü çeyreğe de taşıyan Yeni Zelanda, Goodman'in yanı sıra Teratana ve Plumtree'nin de skor katkılarıyla farkı iyice açtı. Üç sayılık atışlarda yüksek isabet oranı yakalayan Yeni Zelanda, pota altında da güçlü savunmasıyla Türkiye'yi dış atışlara zorladı ve son çeyreğe 96-56 gibi büyük bir farkla girdi.

Türkiye, hücumda etkili olduğu son çeyrekte bulduğu sayılarla farkı azaltmayı başarsa da maçı çeviremedi ve Yeni Zelanda karşılaşmayı 114-94 kazandı.

Maçı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu birlikte izledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.