Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! O tarihte hesaplara en az 8 bin TL yatırılacak

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! O tarihte hesaplara en az 8 bin TL yatırılacak

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği ikramiye ödemelerinin tarihi netleşti. O tarihte emeklilerin hesabına en az 8 bin TL yatırılacak.

Kamu işçilerine yılda iki kez ödenen ikramiyelerin tarihleri belli oldu. Bayram öncesinde kamu işçilerine ikramiyeler yatacak. İşte o tarihler.

Kamu işçilerine ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? Bu sorunun yanıtı netleşti. Kamu işçilerine ikramiye ödemeleri bayramdan önce yapılacak.

Yılın ikinci yarısında kamu işçilerine verilecek olan ve tediye olarak bilinen ek ödemenin tarihleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

dsafsdg.jpgCumhurbaşkanı Kararı'na göre, 6772 sayılı Kanun kapsamındaki kurumlarda çalışan işçilere 2024 yılında verilecek olan ilave ödemenin ilk yarısı 14 Haziran'da, ikinci yarısı ise 13 Aralık'ta hesaplara yatacak. Böylece işçiler, tediye ödemelerini iki taksit halinde almış olacak.

KAMU İŞÇİLERİ NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Kamu işçisine ödenecek ikramiye, maaşa göre değişiklik gösterecek. İkramiye hesaplamasında fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primler, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmayacak.

94804ae88808f73c3530b7b1286de930.jpgEN AZ 8 BİN TL ÖDENECEK

İkramiye tutarı, aylık ücretin 30 güne bölünmesi ve çıkan sonucun 13 ile çarpılmasıyla belirlenecek. Vergi indirimleri dahil, en düşük kamu ikramiyesi 8 bin lira civarında olacak.

Bu hesaplamaya göre belirlenen ikramiyenin ilk taksidi Kurban Bayramı öncesinde, 14 Haziran'da hesaplara yatacak. İkinci taksit ise 13 Aralık'ta ödenecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.