Minibüs ücretlerine rekor zam talebi!

Minibüs ücretlerine rekor zam talebi!
Son zamanlarda artan fiyatlar pek çok kesimi olduğu gibi minibüs esnafını da zor durumda bırakıyor.

Ankara'da minibüsçüler, artan maliyetler ve akaryakıt fiyatları karşısında zor durumda olduklarını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek talep ettiler.

Ulus Bentderesi Dolmuş Durakları'ndan minibüs şoförleri, yaptıkları açıklamalarda, mazot fiyatlarının yükselmesi, sanayi giderlerinin artması ve genel hayat pahalılığından şikayet ettiler.

maxresdefault.jpg25 yıldır minibüs şoförlüğü yapan Durbey Arıcı, mazotun 40-43 liraya yükselmesinin kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti. Lastik, bakım, sigorta ve kasko gibi giderlerin artmasıyla ayakta durmanın güçleştiğini dile getiren Arıcı, "Açız. Ekmeğimizi bu işten çıkartıyoruz. Baba mesleği başka iş yapamıyoruz. Biz çok kötü durumdayız. Bize bir güzellik yapsınlar" şeklinde konuştu.

Arıcı, dolmuş fiyatlarına zam gelmesini istemediğini, mazotun indirilmesi durumunda yolcuları daha uygun fiyata taşıyabileceklerini belirtti.

MAĞDUR HALDEYİZ

Mustafa Yancı da minibüs esnafının en büyük sorununun uygulanan ekonomik sistem olduğunu belirtti. Mazota gelen zamların minibüs esnafını mağdur ettiğini dile getiren Yancı, "Ya mazota indirim yapacak ya da destekleme verecekler. Gerçekten çok mağdur haldeyiz" dedi.

ekran-goruntusu-2024-05-08-110646.pngDiğer minibüsçüler de benzer sorunlar yaşadıklarını ve dolmuş ücretinin artırılmasını talep ettiler.

Artan mazot fiyatları karşısında ekonomik olarak dengeleyici önlemler alınmasını isteyen minibüsçüler, yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için çözüm beklediklerini belirtti.

Ahmet Günler, dolmuş esnafının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "Dolmuş ücretinin 25 lira olmasını bekliyoruz" dedi.

25 TL OLSUN

Özkan Can Parlak ise dolmuş ücretinin 17 lira olduğunu ve mazot fiyatlarının 42 lira olduğunu söyledi. Mazot fiyatlarının artmasıyla birlikte esnafın mali dengesini sağlayamadığını dile getiren Parlak, "Dolmuş ücretinin 25 lira olmasını bekliyoruz. Ancak 25 lira olması durumunda mazota gelecek 6 TL'lik zam bizi olumsuz etkileyecek. Bu nedenle zam talebinde bulunduk ve zammı istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.