MOSDER yeni başkanını seçti

MOSDER yeni başkanını seçti

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), 12. Olağan Genel Kurul toplantısında gelecek dönem için yol haritasını belirledi ve yeni yönetim kurulunu seçti.

Kamu Son Haber'den Çağlar Çağatay'ın haberine göre, MOSDER, 12. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirerek 11. dönem faaliyetlerini değerlendirdi ve 12. dönem için yol haritasını çizdi. Bu toplantıda derneğin yeni yönetim kurulu da seçildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, MOSDER’in yeni başkanı olarak, görevi Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı’dan devraldı.

MOSDER’in yeni yönetim kurulu üyeleri ise Ahmet Güleç, Gökmen Kaya, Mehmet Kunt Kaşıkcıoğlu, Levent Dandik, Mehmet Soyserin ve Mustafa Arslan oldu.

8,5 MİLYAR DOLAR İHRACAT

MOSDER'in Türkiye mobilya sanayisindeki saygın konumunu 11. dönem çalışmalarıyla daha da sağlamlaştırdığını ifade eden Davut Karaçak, yeni dönemde bu başarıları artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni başkan olarak seçilmekten büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu belirten Karaçak, "Yeni yönetim ekibimiz ile birlikte sektörümüzü daha da ileriye taşımak, yenilikçi projelere imza atmak ve Türk mobilya sanayisinin ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yeri almasını sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. Derneğimizin önceki başkanı Mustafa Balcı’ya bugüne kadar yapmış olduğu tüm hizmetler için teşekkür ediyorum" dedi.

Türk mobilya sektörünün global bir oyuncu olma iddiasını sürdüğünü vurgulayan Karaçak, sektörün üretimden Ar-Ge’ye, pazarlamadan ambalaja, lojistikten ihracata kadar birçok alanda başarılı olduğunu ve 8,5 milyar dolar ihracat yaptığını belirtti. Karaçak, MOSDER'in sektöre öncü ve referans olan faaliyetlerini daha da ileriye taşıyacaklarını kaydetti.

MOSDER olarak yurtdışında düzenlenen sektör fuarlarına katılmaya ve Türk mobilyasını dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini belirten Karaçak, Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nı (IIFF) daha da büyütmek için çalışacaklarını söyledi.

Karaçak, yeni dönemde de sektörel buluşmalara olan hassasiyetlerini sürdüreceklerini ifade ederek şunları söyledi, "Sektörü ilgilendiren tüm toplantılarda, karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini tartışarak sektörün ilerlemesi ve büyümesine katkı sağlayacağız. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz üye toplantılarımızı alanında uzman akademisyenler, ekonomistler ve konuşmacılarla zenginleştirerek yapmaya devam edeceğiz.

Özellikle istişareye büyük önem verip daha yakın iş birliği ve ortak girişimler üzerinde duracağız. Bugün dünyada Çin, ABD, İtalya, Almanya, Vietnam, Polonya gibi ülkeler sektörümüzde nasıl marka değeri ve ciro oluşturmuşsa, biz de onların izinden giderek kendi başarı stratejilerimizi belirleyeceğiz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.