Naci Görür 6 Şubat depremini hatırlatarak o bölgeyi işaret etti ‘Enerji buralara transfer oldu’

Naci Görür 6 Şubat depremini hatırlatarak o bölgeyi işaret etti ‘Enerji buralara transfer oldu’

Prof. Dr. Naci Görür, 6 şubat depremlerinin enerji aktardığını söyleyerek o bölgeyi işaret etti.

Türkiye deprem kuşağı ülke olması nedeniyle sık sık deprem gerçeği karşıya karşıya kalıyor. Artçı depremler sürekli olarak kendini göstersen hemen hemen her 10 yılda bir yaşanan büyük depremler sebebiyle binlerce vatandaş hayatını kaybediyor.

1999 Gölcük depremi büyük bir felaket olarak nitelendirilirken 24 yıl sonra gelen 6 Şubat depremi yine acı bir şekilde Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu hatırlattı. 6 Şubat depremlerinde binlerce insan hayatını kaybederken, bölgede artçı depremler yaşanmaya devam ediyor.

deprem-mi-oldu-kac-siddet-951-2-41.jpg

Dün Adıyaman ve Bingöl’de peş peşe artçı depremler meydana geldi. Önce Adıyaman’da Merkez üssü Çelikhan ilçesi olan bölgede 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

6 ŞUBAT DEPREMLERİ ENERJİYİ BURALARA TRANSFER ETTİ

Bu depremden yaklaşık bir saat sonra ise Bingöl'ün Karlıova ilçesi 3.9'la sarsıldı. Depremlerin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den yorum geldi. Naci Görür sosyal medya hesabından Adıyaman ve Bingöl’deki depremlere ilişkin açıklama yaptı.

naci-gorur-ukqk-cover-jpg.webp

Naci Görür, Adıyaman’da meydan gelen depreme ilişkin X hesabından yaptığı açıklamada, Çelikhan ilçesinde meydana gelen 4,1 depremin büyük ölçüde kırılmış Doğu Anadolu Fay üzerinde olduğunu söyledi. Depremin bu açıdan artçı bir deprem olarak nitelendirilebileceğini söyleyen Görü, 6 şubat depremlerinin buralara enerji transfer ettiğini söyledi.

İkinci paylaşımında ise Naci Görür, Karlıova’da yaşanan depreme değindi. Naci Görür, Bingöl Karlıova’da yaşanan depremin Doğu Anadolu Fay ile Kuzey Anadolu Fayının kesim noktasına yakın DAF zonu içerisinde olduğunu söyledi.

sdadasasd.jpg

sdadasdasd.jpg

gpz-wm5w4aa7etv.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.