Naci Görür’den Muğla depremi sonrası kritik açıklama ‘Uzun süredir hareketli’

Naci Görür’den Muğla depremi sonrası kritik açıklama ‘Uzun süredir hareketli’

Muğla’da meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür konuya ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye, dünyanın önemli deprem kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya kuşağı üzerinde yer alırken ülkenin jeolojik yapısı ve jeodinamik konumu sebebiyle çok sayıda aktif fay hattına sahip olduğu biliniyor.

Türkiye Diri Fay Haritası'na göre, ülkeyi batıdan doğuya kadar geçen Kuzey Anadolu Fayı ve Doğu Anadolu Fayı gibi fay hatları, özellikle Doğu Anadolu, Marmara ve Ege bölgeleri ile Türkiye'nin deprem riskinin en yüksek olduğu bölgeler arasında yer almaktadır.

zna1esilweww-xl-xkzuoq.webp

Bu yapı nedeniyle Türkiye sık sık depremler ile karşı karşıya kalıyor. Son olarak öğle saatlerinde Muğla'da deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremi duyurdu. Deprem, saat 12:11'de kaydedildi ve yerin 6.89 km derinliğinde gerçekleşti. AFAD'ın açıklamasına göre, deprem çevre illerden de hissedildi.

Olay sonrasında can ve mal kaybına dair henüz bir bilgi paylaşılmazken, yetkililerin konuyla ilgili açıklama yapmadı. Deprem ile ilgili Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

2024-naci-gorur.webp

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Depremin Marmaris ve Orhaniye’nin güneyindeki fay zonu içerisinde olduğunu söyledi. Guney Ege Helen- Kıbrıs yayı ve Plini-Strabo transform fayı nedeniyle bu bölgenin uzun suredir hareketli olduğunu belirtti.

sdasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.