Nişantaşı'nın göbeğinde skandal! İnşaatta yandaki bina için kolon kaydırıldı

Nişantaşı'nın göbeğinde skandal! İnşaatta yandaki bina için kolon kaydırıldı

İstanbul'un Nişantaşı semtinde inşaatı devam eden bir binanın kolonlarının yandaki binaya uyacak şekilde kaydırıldığı iddiaları sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Sosyal medya platformu X'te 'Mayk İnşaat' adlı kullanıcı, 19 Ağustos'ta İstanbul Nişantaşı'ndaki inşaat alanından çektiği bir fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafın üzerine "Rezillik" yazan kullanıcı, inşaat kolonlarının yandaki binaya uyacak şekilde kaydırıldığını öne sürdü.

Kullanıcı, duruma isyan ederek, "Bu bina sizce kaç milyona satılacak? İstanbul depreme hazır mı?" şeklinde eleştirilerde bulundu.

sdfsdfsdfsdf.jpg

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER GEÇİKMEDİ

Paylaşımın altına birçok sosyal medya kullanıcısı yorum yaptı. Bazı kullanıcılar, "Bunu denetleyen yapı denetim firmasının sorumsuzluğu rezillik" ve "Bunu siz bir şekilde bulup çekip paylaşabiliyorsanız, işi denetim olan kişi neden yapamıyor? Gerçekten anlamıyorum" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

a.webp

Sosyal medyada bir kullanıcı ise farklı bir noktaya dikkat çekti. Kullanıcı fotoğrafta işaretlediği yerlerden yola çıkarak kaçak kat çıkılmış olabileceğini söyledi. Kullanıcı “Benim iki sorum olacak resimle alakalı” diyerek şu soruları sordu:

“1- sağdaki binanın en üst katı kaçak diyebilir miyiz? (Sonradan yapılmış alt katlar o ek katı kaldıracak düzende değil)

2- Alttaki resimde kolonda ek dökümler yapılmış gibi duruyor bu standart bir uygulamamı ? Sorun yaratır mı?”

Sosyal medyada yayılan bu fotoğraf ve yorumlar, inşaat sektöründeki denetim ve güvenlik standartları hakkında tartışmalara yol açtı.

gvkl1tmwwaai-sb.jpg

asdasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.