Duyan soluğu Kapalıçarşı'da alıyor: Son 4 ayın zirvesine çıktı

Duyan soluğu Kapalıçarşı'da alıyor: Son 4 ayın zirvesine çıktı

Bankalar arası piyasa ile Kapalıçarşı arasında döviz alış-satış kurları seviyelerindeki makas son 4 ayın zirvesine çıktı.

Döviz talebinde yeniden bir artış yaşanırken, Merkez Bankası'nın Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarından çıkışların bu talep artışına neden olduğu yönündeki açıklaması dikkat çekti. Goldman Sachs ve Barclays'in ekonomistleri de döviz talebindeki yükselişle ilgili uyarılarda bulunmuştu.

12.jpg

Döviz talebindeki artışın önemli bir göstergesi, bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı arasındaki kur farkı oldu. Veriler, bu farkın yeniden açıldığını gösteriyor.

Alınan bilgiye göre 21 Ağustos’ta bankalararası piyasada dolar/TL kuru 33,88 seviyesinden kapanırken, aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da dolar 34,10 seviyesindeydi. Bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı arasındaki kur farkı 22 kuruşa çıkarken, bu fark 9 Nisan'da 23 kuruş seviyesine kadar yükselmişti.

Geçmişte de kur atakları, TCMB düzenlemeleri ve seçim dönemlerinde Kapalıçarşı’da fiziki talebin arttığı ve hem bankalararası kur farkının hem de alış-satış farklarının 1 liranın üzerine çıktığı dönemler yaşanmıştı.

Bugün itibarıyla bankalararası piyasada dolar/TL kuru 33,93 seviyelerinde işlem görürken, Kapalıçarşı'da alış kuru 34,10 seviyelerinde bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.