Kabin bagajı kuralları değişti. 1 Eylül'de başlıyor

Kabin bagajı kuralları değişti. 1 Eylül'de başlıyor

Havalimanlarında kabin bagajı kuralları değiştirildi. Uygulamanın 1 Eylül'de başlayacağı öğrenildi.

Belçika'nın resmi ajansı Belga'nın bildirdiğine göre, şimdi yolcular, 125 mililitre yerine 100 mililitrelik sıvı ve jel taşıyabilecekler. İlaçlar ve sıvı bebek mamaları bu kuralın dışında tutulurken, yeni düzenleme AB genelindeki tüm havalimanlarında geçerli olacak şekilde duyuruldu. Yolcular artık bu sıvı ve jel ürünleri uygun şişelere doldurup, tüm ürünleri maksimum 1 litre hacimli şeffaf plastik bir torbaya yerleştirmek zorunda kalacaklar.

Türkiye'deki havalimanlarında ise geçtiğimiz aylarda güvenlik önlemleri artırıldı. Artık tüm yolcular, eşyalar, bagajlar ve kargolar, havalimanı girişlerinde cihazla veya elle aranacak. Aramayı reddeden yolcular ise uçağa alınmayacak.

GEREK CİHAZLA GEREK ELLE ARAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle havalimanı girişlerinde tüm yolcuların cihazla aranacağını ifade ederek, "Cihazla yapılan aramanın yetersiz olduğu durumlarda elle arama yapılacak. Kendisi veya eşyası elle aranmayı kabul etmeyen yolcular uçağa alınmayacak" açıklamasında bulunmuştu.

BAGAJLAR DA ARANACAK

Ayrıca, yapılan düzenlemeyle birlikte, havacılık güvenliği kapsamında özel güvenlik personelinin genel kolluk denetiminde eşya, bagaj ve kargoları arayabileceği de vurgulanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.