O bölgeye uçuşlar başladı: Haftada 5 sefer düzenlenecek

O bölgeye uçuşlar başladı: Haftada 5 sefer düzenlenecek

AJet’in yeni başlayan uçuş planı belli oldu.

AJet, 2 Ağustos 2024 tarihinden itibaren Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan Mısır'ın başkenti Kahire'ye haftada 5 kez uçuş düzenlemeye başladı.

airplane-sky-clouds.jpg

Bu yeni hizmetle AJet, İstanbul-Kahire arası seyahat edecek binlerce ziyaretçiye hizmet vererek, her iki şehrin turizm ve ticaret potansiyelini artırmayı hedefliyor. Kahire'nin tarihi zenginlikleri, sanatı ve mimarisiyle dünya çapında ünlü turistik cazibe merkezlerinden biri olması, bu uçuşların popüler olmasını sağlayabilir.

Bu yeni rota aynı zamanda AJet'in Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan sunduğu 40. uluslararası destinasyon olma özelliğini taşıyor ve şirketin bu havalimanından 25 ülkede toplam 72 destinasyona ulaşmasını sağlıyor.

TURİST SAYISININ ARTMASINA KATKI SAĞLAYACAK

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kahire'ye başlayan uçuşlarla ilgili düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Sarp, “AJet olarak, genişleyen uçuş ağımıza Kahire'yi eklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen yolcularımız, AJet ile bu tarihi şehre seyahat edebilecekler. Yakın gelecekte yine Mısır'da açacağımız yeni destinasyonlar ve ek frekanslarla daha fazla misafirimizi uçuşlarımızda ağırlayacağız.” şeklinde konuştu.

Ekim ayında Hurghada ve Şarm El-Şeyh gibi yeni destinasyonlarla Mısır'daki hizmet ağını genişleteceklerini belirten Sarp, bu yeni hatların Mısır'dan Türkiye'ye turist akışını artıracağını ve iki ülke arasındaki turizm ve ticaret ilişkilerine katkı sağlayacağını ifade etti. Sarp, AJet'in hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, şu anda 33 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve uçuş ağlarını 51 ülkeye çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

bir-ucak-havada-en-fazla-kac-saat-kalabilir-1.webp

AJet filosunun yaş ortalamasının 9 olduğunu belirten Sarp, yeni nesil uçak alımlarıyla bu yaş ortalamasını daha da düşüreceklerini ve önümüzdeki yıl sonuna kadar uçaklarında internet hizmeti sunmayı hedeflediklerini açıkladı. Ekim ayında tamamen dijitalleşme planları olduğunu da sözlerine ekledi.

Kerem Sarp, AJet'in zamanında kalkış oranlarının geçen yıl Temmuz ayında %53 iken bu yıl %61'e yükseldiğini belirtti. Avrupa'daki zamanında kalkış oranlarında herhangi bir düşüş yaşanmaması durumunda, AJet'in zamanında kalkış oranlarının %70 seviyelerine çıkabileceğini ifade etti.

Sarp, Avrupa hava sahasının dar olmasının ve trafiğin geçen yıla göre %14 artış göstermesinin, hava olaylarının da eklenmesiyle, uçakların emniyetli bir şekilde takibi ve operasyonun yapılabilmesi için belli bir sıralama içine girmesine ve bunun da uzun beklemelere neden olmasına işaret etti.

ajet-in-trabzon-bursa-ucusu-istanbul-havalimani-na-17582285-30.jpg

ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Sarp, AJet'in öğrencilere yönelik projelerini vurgulayarak, lise ve üniversite öğrencilerine ekonomik ve hızlı seyahat imkanları sunmayı hedeflediklerini belirtti. Sarp, bu girişimin sadece ticari bir boyutu olmadığını, aynı zamanda topluma değer katma amacı taşıdığını ifade etti. Öğrencilere yönelik bu tür projelerle, genç neslin daha uygun maliyetlerle seyahat edebilmesi ve böylece eğitim ve diğer fırsatlara erişimlerinin kolaylaştırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.