O eşyalara bir damla bile sirke sürmeyin! Değdiği an mahvediyor

O eşyalara bir damla bile sirke sürmeyin! Değdiği an mahvediyor

Ev temizliğinin olmazsa olmazı olan ürünü sirke birçok yüzeyde inanılmaz sonuçlar çıkartırken, o yüzeylere sürüldüğünde mahvediyor.

Ev temizliğinde kullanılan doğal yöntemlerden biri olan sirke, bazı yüzeylerde hasar bırakabiliyor. Sirke, her ne kadar etkili bir temizlik ürünü olsa da, bazı alanlarda kullanmamak gerekiyor.

Sirke, temizlik önerileri arasında en etkili doğal yöntemlerden biri olarak kabul edilse de, yanlış kullanıldığında ciddi hasarlar verebilir. Ev temizliğinde sirke kullanımı etkili olsa da, bazı eşyalar ve alanlar için sirke zararlı olabilir.

Sirke kullanılmaması gereken bazı alanlar bulunuyor. Bu alanlarda sirke yerine asit oranı daha düşük olan karbonat veya limon suyu gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.

Bir damla bile sirke bulaştırmamak gerekiyor! Bu eşyalar sirke ile temizlemek bakın neye neden oluyor - Resim: 1

SİRKE KULLANILMAMASI GEREKEN EŞYALAR VE ALANLAR

Ahşap yüzeylerin sirke ile temizlenmesi yaygın bir yöntem olsa da, aslında yanlıştır.

Sirkenin asidik değeri yüksek olduğundan, ahşap yüzeylere zarar verebilir. Ahşap masalar, sandalyeler, gardıroplar ve parkeler sirke ile temizlendiğinde yüzeylerde aşınma ve bozulma meydana gelir.

Doğal granit mermerden yapılan mutfak tezgahları da sirke ile temizlenmemesi gereken alanlar arasında yer alır. Mermer yüzeyler sirke ile temizlendiğinde zamanla aşınma ve delinme olabilir. Bu tür yüzeylerde karbonat ve tuz gibi ürünler kullanmak daha sağlıklı bir temizlik sağlar.

Bir damla bile sirke bulaştırmamak gerekiyor! Bu eşyalar sirke ile temizlemek bakın neye neden oluyor - Resim: 2

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.